Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Peste 1.000 de Ore de Programare vor fi parcurse în cadrul Hour of Code 2015

09 Decembrie 2015



Lansat în România de Președintele Klaus Iohannis, proiectul educațional Hour of Code se desfășoară timp de o săptămână, între 7-13 decembrie. In toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org. Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs - cu susținerea unui profesor - sau individual și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și ofline, în cadrul unor activități de grup.

”În prezent cea mai vorbită limbă de pe glob și o abilitate tot mai căutată în orice domeniu, programarea a devenit accesibilă tuturor celor care vor să își dea șansa de a învăța. Rolul nostru, prin Hour of Code, este să transmitem acest mesaj tinerilor din România, care pot descoperi noi oportunități”, declară Alin Chiriac, fondator ADFABER.

Daca anul trecut cei peste 400.000 de români care au parcurs o Oră de Programare au clasat România pe locul 10 din 185 de țări participante, în 2015, cu peste 1.000 de evenimente programate până în prezent, organizatorii estimează un număr de 600.000 participanți la Hour of Code în săptămâna 7-13 decembrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite