Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Recrutarea on-line, o Web-afacere cu potential ridicat

24 Iunie 2006




- Teste de personalitate on-line


Informatiile continute in-tr-un CV sunt limitate, iar angajatorii stiu foarte bine ca personalitatea si motivatiile candidatilor reprezinta elemente fundamentale. Din acest motiv, numerosi ofertanti au inclus o serie de teste de personalitate fiabile, care on-line se desfasoara foarte rapid.


- Noi canale de difuzare a ofertelor


Sistemul „push“, de expediere de oferte de angajare pe e-mail, da foarte bune rezultate. Insa cei care se ocupa de recrutare sunt intr-o continua cautare de noi canale de difuzare a ofertelor, iar Internetul nu duce lipsa de astfel de solutii. Astfel, din ce in ce mai multe site-uri de angajare on-line le ofera candidatilor posibilitatea de a se abona la un flux RSS, care le livreaza direct ofertele corespunzatoare. Un alt „aspect“ valorificat in ultima perioada este mesageria instantanee – ofertele Totaljobs parvin, in Anglia, pe MSN Messenger. Mobiljob a facut pionierat lansand primul portal WAP dedicat recrutarii on-line, ce contine 6.000 de oferte si peste 10.000 de CV-uri.


- Instrumente inteligente de cautare


Numeroase site-uri dedicate si companii si-au creat deja baze foarte consistente de CV-uri. La ora actuala, obiectivul este a optimiza cautarea in aceste baze ce contin zeci de mii de CV-uri. Noile solutii (precum Ariane, lansat de e-manation, sau noul motor de cautare semantic conceput de RH Tech) permit efectuarea de cautari mult mai precise si mai rapide.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite