Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Politehnica a ajutat peste 1000 de persoane sa devina ACTIVe pe Piata Muncii

15 Decembrie 2015



"ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii”

Universitatea Politehnica din București a organizat în data de 10 decembrie 2015, conferința de încheiere a proiectului “ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii”.

În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele obținute în urma implementării proiectului, indicatorii îndepliniți și feedback-ul din partea cursanților. Dintre acestea, menționăm: 7 cursuri autorizate, peste 90 sesiuni de curs derulate, peste 200 sesiuni de informare şi orientare derulate, peste 200 sesiuni de motivare realizate, peste 50 sesiuni de informare privind locurile de muncă vacante. De asemenea, mai menționăm: peste 1150 persoane înscrise în grupul țintă, peste 1060 persoane care au beneficiat de programele integrate din proiect (Consiliere și Orientare Profesională - Formare profesională - Mediere) și 165 persoane angajate după terminarea unui program integrat (Consiliere și Orientare Profesională - Formare, Consiliere și Orientare Profesională - Formare - Mediere).

La eveniment a participat Rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu, alături de lideri sau reprezentați ai fiecărui partener, astfel: Managerul proiectului, Anton Hadăr - Vicepreședinte al Senatului Universității Politehnica din București; reprezentant al partenerului Universitatea Politehnica din Timișoara, Mihaela Popa, liderul partenerului Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Ştefan Grigoraș, Prorector; liderul partenerului Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, Petruța Blaga; reprezentanți ai partenerilor Pythia International și ai Institutului pentru Politici Sociale.

Alături de membrii echipei de management și implementare, la conferință au fost prezenți absolvenți ai programelor integrate ale proiectului ACTIV și reprezentanți mass-media.

Proiectul ACTIV a avut ca principal obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a peste 1150 persoane, în special şomeri tineri şi şomeri de lungă durată, prin dezvoltarea şi certificarea de abilităţi şi competenţe profesionale cerute de piaţa muncii, în domeniul TIC şi prin parcurgerea de programe integrate de informare-consiliere, de formare profesională şi de mediere pe piaţa muncii.
Prin realizarea obiectivului asumat, proiectul a contribuit la armonizarea competenţelor profesionale ale grupului ţintă vizat cu cerinţele pieţei muncii din regiunile de implementare, asigurând participanţilor oportunităţi sporite de ocupare şi de integrare pe piaţa muncii.
Proiectul a fost adresat unui public ţintă alcătuit din: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive şi şomeri de lungă durată.

Proiectul ACTIV a fost condus de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în calitate de lider de parteneriat, alături de trei parteneri universitari, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, de compania de consultanţă TIC şi management Pythia International din Bucureşti şi de Institutul pentru Politici Sociale - furnizor de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere pe piaţa muncii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite