Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Hardware-ul ramane lider

24 Iunie 2006



Studiul IDC citat subliniaza insa faptul ca, desi afacerile mici conduc la capitolul non-hardware, majoritatea lor aloca mai mult de jumatate din bugetul lor IT acestui sector (fapt care contrazice, partial, studiul comandat de Cisco).


Concluzia IDC este confirmata si de studiul realizat de World Information Technology and Services Alliance, care demonstreaza ca piata autohtona de tehnologii IT&C va inregistra un curs ascendent, accentul fiind pus insa pe zona hardware. Potrivit sursei citate, cheltuielile totale IT&C au crescut in perioada 2001-2004 cu o rata medie de 18,8% (sectorul IT a inregistrat o rata medie de 8,4%, iar comunicatiile de 22,3%), iar pentru perioada 2005-2007 se prognozeaza in continuare o crestere anuala medie de 12,2% (peste media generala a Europei de Est, estimata a avea o crestere de 11,9% anual).


Insa, dupa cum se poate vedea din tabelul alaturat, raportat la valoarea estimata a investitiilor in sectorul comunicatiilor, valoarea totala a cheltuielilor IT in 2007 va reprezenta mai putin de un sfert. Aceasta in conditiile in care zona hardware va continua sa fie privilegiata, cu investitii mult mai mari decat valoarea investitiilor in software (mai mult decat dublul acestei valori).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite