Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Lambros Deemou, CEO Intrarom: Încurajăm universităţile şi studenţii să desfăşurăm împreună diferite activităţi de practică şi învăţământ

28 Ianuarie 2016



La Intrarom şi Intracom Telecom, inovaţia a fost întotdeauna piatra de temelie pentru succes. Toate produsele radio wireless ale grupului sunt fabricate în totalitate în locaţia Intrarom din Pipera. Grupul de firme Intracom Telecom, din care face parte Intrarom, defineşte ca prioritate strategică investiţia continuă în R&D pentru a dezvolta noi game de produse şi soluţii ce pot răspunde provocărilor viitoare ale pieţii de telecomunicaţii.

MW:
Cum apreciaţi contribuţia sectorului privat, a marilor investitori, în ceea ce privește dezvoltarea cercetării şi a educaţiei în România?
Grupul nostru investeşte anual 7% din veniturile sale în programe de Cercetare şi Dezvoltare, proiectând și dezvoltând produse de ultimă generaţie şi soluţii competitive la nivel internaţional. Avem o participare importantă în cadrul iniţiativei UE pentru 5G şi o implicare considerabilă în cadrul de cercetare H2020 al UE. Menţinem parteneriate strategice de Cercetare şi Dezvoltare cu principalii vendori de tehnologie şi cu instituţii academice lidere la nivel global, desfăşurând împreună proiecte de R&D de noi produse şi servicii. În multe cazuri, ofertele noastre de produse sunt cu mult în faţa celor ale concurenţei internaţionale, atestând în acest fel calitatea oamenilor care dezvoltă astfel de sisteme.

Grupul Intracom Telecom inovează în domeniul accesului şi transmisiunilor wireless de peste două decenii, instalând şi dezvoltând cu succes sisteme Punct-la-Punct şi Punct-la-Multipunct pentru mai mulţi operatori din Europa, Orientul Mijlociu, Rusia & CIS, Asia, Africa şi America Latină.

Intrarom, subsidiara unuia din cele mai mari grupuri IT&C din Europa de SE, are astazi 400 angajati şi o suprafaţă industrială totală de 30.000 mp. Compania investeşte puternic în zona de producţie de echipamente electronice avansate, precum scannere cu raze X, testere de echipament radio de frecvenţă înaltă, iar in prezent in zona de productie are 173 de angajati cu pregatire tehnica si de inginerie.

Cu toate că investiţiile financiare sunt importante pentru dezvoltare, pentru menţinerea nivelului competitiv şi a calităţii, considerăm că resursele cele mai importante ale societăţii sunt oamenii săi. Considerăm că educaţia de stat din România din domeniul IT&C este competitivă, furnizând ingineri profesionişti, care deţin competenţele şi viziunea necesare pentru a avansa în cadrul societăţii. De aceea, încurajăm universităţile şi studenţii să urmeze stagiul de practică în cadrul companiei noastre, oferindu-le oportunitatea de a lucra mai departe în cadrul companiei după absolvirea studiilor“, a declarat, pentru Market Watch, Lambros Deemou, CEO Intrarom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite