Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Batalia mobililor pentru IMM-uri

24 Iunie 2006



Concluziile studiului Coleman Parkes sunt vizibile si pe piata romaneasca, unde operatorii de comunicatii si date au o oferta diversificata, dedicata intreprinderilor mici si mijlocii. In sectorul operatorilor mobili, cei doi principali jucatori care domina piata, Vodafone si Orange, s-au lansat intr-o adevarata „cursa“ a ofertelor ce tintesc segmentul IMM, talonati indeaproape de Zapp.
OpITC1
Astfel, Orange a anuntat recent lansarea pachetului Business Plus, prezentat de catre oficialii companiei ca fiind special conceput pentru a sustine cresterea eficientei in afaceri (pachetul ofera gratuit abonatilor business reduceri pentru apelurile catre partenerii de afaceri – 5 numere favorite din orice retea, pe care le pot apela cu o reducere de 25% fata de tarifele standard ale abonamentului ales –, telefoane business la preturi speciale si posibilitatea de a testa gratuit diverse optiuni si servicii). Oferta mai include acces Internet mobil gratuit sau prin dial-up, la alegere (prin serviciul Mobile Internet Always-on sau Internet Dial-up acces 20).


Portofoliul Vodafone dedicat IMM-urilor este reprezentat de ofertele Business Group, care permit realizarea si gestionarea unei retele virtuale de telefoane mobile si fixe, cu tarife preferentiale. La acestea se adauga o serie de extra-optiuni, precum Meeting Call, ce permite realizarea de teleconferinte cu mai multi interlocutori simultan, dar mai ales solutiile de acces Internet, prin Dial-up Gold, precum si noul pachet Vodafone 3G MultiOffice, care include unul dintre pachetele Business One4All+Grup, acces la Internet prin 3G prin SIM-ul din echipament pentru calculatoarele firmei si echipamentul special Voxell, care sustine simultan servicii de voce si Internet.


In batalia pentru IMM-uri a operatorilor mobili, o optiune interesanta este si Zapp Internet Express, care ofera un serviciu de comunicatii mobile in banda larga la nivel national, structurat pe trei tipuri de abonament. De asemenea, portofoliul Zapp include si oferta Zapp Internet Express Share, care ofera un pachet de minute de conectare la Internet ce se asociaza unui cont, iar utilizarea acestora se poate face in comun de catre toti membrii grupului definit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite