Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Companiile nu mai au incredere in propriile sisteme de securitate

19 Februarie 2016



92% dintre top-manageri admit ca nu sunt siguri de punctele forte ale companiilor pe care le conduc atunci cand vine vorba de securitate IT. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale celei de a noua editii a raportului anual de securitate Cisco, prezentat de directorul Cisco Romania, Dorin Pena.
Raportul, care are la baza Cisco Security Capabilities Benchmark Study realizat pe un esantion de 2.400 de organizatii din 12 tari, arata ca doar 45% din managerii responsabili cu securitatea informatica a companiilor au incredere in solutiile de securitate IT pe care le folosesc.



Alte concluzii importante prezentate de oficialul Cisco Romania sunt:
- Cresterea cu 10% a numarului de organizatii cu infrastructura invechita din punct de vedere al securitatii;
- Scaderea cu peste 10% a numarului de organizatii mici si mijlocii care folosesc solutii de securitate web;
- Adoptarea extinsa a externalizarii in zona de securitate, cu precadere a serviciilor de consultantaă, de monitorizare permanenta a nivelului de protectie si servicii de raspuns la incidente.
La capitolul vulnerabilitati, raportul evidentiaza ca:
- infractorii cibernetici se orienteaza tot mai mult catre compromiterea serverelor, precum cele dedicate platformelor WordPress, pentru a-si sustine atacurile si folosesc platformele social media sa lanseze atacuri;
- aproape 92% din atacurile malware folosesc DNS ca element cheie de propagare;
- 85% din scurgerile de date au drept cauza vulnerabilitatile browserelor, in special a extensiilor acestora;
- mentinerea intervalului mediu de detectie a unui atac informatic undeva intre 100 si 200 de zile. Referitor la acest ultim aspect, prin intermediul noilor sisteme de securitate dezvoltate, care acopera toate cele trei faze ale unui atac informatic (inainte, in timpul si dupa savarsirea acestuia), Cisco a reusit sa reduca intervalul de detectie la 17,5 ore.
Potrivit lui Dorin Pena, concluziile raportului Cisco au o larga aplicabilitate si la nivel local. Fapt confirmat si de Toma Cimpeanu, director general ANSSI, precum si de Catalin Patrascu, Chief of Information Security and Monitoring Office la CERT-RO.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite