Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Salariile si beneficii non-salariale oferite de companiile prezente la Angajatori de TOP București

21 Martie 2016



Ediţia cu numărul 20 Angajatori de TOP Bucureşti va avea loc săptămâna aceasta, vineri şi sâmbătă, pe 25-26 martie, la Sala Palatului. Majoritatea companiilor oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400EUR pentru programele de internship, între 1000 - 1500 EUR şi peste 1500 EUR pentru joburile dedicate profesioniştilor. Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au şi o serie de beneficii non-salariale, de la abonamente la sală, la zile de concediu nelimitat. Targul de joburi Angajatori de TOP va gazdui si 35 de sesiuni de SkillShopuri, TechLaburi şi Conferinţe pe diferite domenii la care cei interesaţi se pot înscrie gratuit pe www.hipo.ro.



Salariile oferite de cele 100 de companii participante la Angajatori de TOP Bucureşti sunt în directă proporţionalitate cu nivelul de experienţă, cerințele şi domeniul de activitate. Pentru 69% dintre companiile prezente la eveniment, remunerația oferită pentru poziţiile din cadrul programelor de internship se încadrează în intervalul 300-400 EUR, pentru 34% remuneraţia pentru poziţiile entry-level este cuprinsă în intervalul 400-500 EUR. În urma răspunsurilor primite, a rezultat că pentru 38% dintre companii, salariile oferite pentru poziţiile middle-level sunt în intervalul între 700–1000 EUR, iar pentru poziţiile dedicate candidaţilor seniori, remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 EUR şi peste 1500 EUR pentru 84% dintre angajatori.

Pe lângă salariile oferite, companiile au şi o serie de beneficii non-salariale, beneficii mai puţin obişnuite pe care le oferă angajaților. Printre acestea se numără abonamente lunare la sala de sport, masaje de relaxare la locul de muncă, program flexibil de lucru, decontarea parţială a abonamentului de internet de acasă, concediul nelimitat, sporul de 25% pentru orele lucrate în weekend, cursuri de gătit, de nutriţie, de management al stresului, de primul ajutor, parenting sau asigurarea meselor de prânz. Astfel de beneficii sunt esenţiale pentru menţinerea unui grad ridicat de motivare și implicare la locul de muncă şi ajută la crearea unor relaţii profesionale de succes, iar companiile care participă la Angajatori de TOP Bucureşti îşi doresc angajaţi care să performeze la locul de muncă. 52% dintre companiile prezente la eveniment oferă astfel de pachete angajaţilor, pe lângă pachetele salariale.

6 motive pentru care le recomandăm celor care sunt în căutarea unui job să îşi noteze în agendă participarea la Angajatori de TOP:

• 100 de companii din domenii variate de activitate, precum FMCG, IT, Telecom, Retail, Farma, Inginerie, Servicii, BPO, Banking, E-commerce, Asigurări, Audit şi Consultanţă;
• 5000 de joburi şi oportunităţi de carieră pentru profesionişti şi persoane entry-level;
• 750 de poziţii în cadrul programelor de internship&trainee, stagiilor de practică;
• 35 de sesiuni de SkillShopuri, TechLaburi şi Conferinţe;
• Sesiuni gratuite de consiliere în carieră oferite de specialişti în recrutare cu peste 10 ani de experienţă;
• Oportunităţi de networking cu profesionişti din domeniul lor de interes.

Vizitatorii evenimentului au şansa să interacționeze cu peste 300 de reprezentanţi din cadrul celor de 100 de companii participante. În urma acestei interacţiuni, vizitatorii pot afla informaţii despre joburile deschise în această perioadă, pot aplica la pozițile de interes şi pot stabili chiar şi data primului interviu. Interviul este o etapă foarte importantă din cadrul procesului de recrutare, iar atenţia pe care o acordă candidații le asigură sau nu obţinerea jobului respectiv. Câteva dintre întrebările care nu lipsesc din interviurile companiilor care vin la Angajatori de TOP sunt:
• Care a fost cea mai mare dificultate întâlnită într-un proiect şi cum ai rezolvat-o?
• Care sunt lucrurile care te nemulţumesc la actualul loc de muncă şi care sunt necesităţile tale pentru a fi satisfăcut?
• Care crezi că sunt cele mai bune abilităţi profesionale ale tale?
• De ce îţi doreşti acest job?/ De ce ai ales compania noastră?

Ce se întâmplă cu CV-urile celor care aplică la Angajatori de TOP, pe 25-26 martie? Pentru cele 5000 de poziţiile deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV, în format CV Barcode pe care îl pot descărca de pe Hipo.ro după crearea unui cont personal. Companiile prezente la eveniment vor scana CV-urile celor cu care vor interacţiona, iar în urma participării la eveniment, CV-urile colectate vor fi sortate în funcţie de studii, experienţă şi domeniile de interes ale potenţialilor candidați. Ulterior se va realiza o triere a acestora în funcţie de oportunităţile de carieră pe care le are compania în următoarea perioadă. Candidaţii ale căror CV-uri sunt reprezentative pentru joburile sau programele de internship/traineeship vor fi contactaţi telefonic în vederea parcugerii procesului de recrutare. În funcţie de tipul de poziţie, următoarea etapă poate fi reprezentată de un test practic, urmat de un interviu final cu responsabilul de departament.

„Federal-Mogul a deschis în această primăvară programul internațional de dezvoltare - “European Graduate Development Program”, destinat absolvenților de studii superioare din diferite domenii. Acest program rotațional de dezvoltare al viitorilor lideri are o durată de 2 ani și oferă posibilitatea absolvenților de a-și începe cariera profesională în interiorul companiei. Programul oferă oportunitați de dezvoltare în toate cele 3 entități Federal-Mogul Motorparts din România- la fabriciile din Ploiești căutăm ingineri în zonele de Proces, Calitate și de Producție, iar în centrul de servicii din București avem poziții deschise în departamentele Achiziții și Resurse Umane” - Simona Scutaru, Service Center Site Leader & HR Country Manager, Federal-Mogul Motorparts.

„În această primăvară vom continua să sprijinim procesul de intrare al tinerei generaţii în mediul de afaceri prin programele de dezvoltare pe care Kaufland România le oferă. Programele de Trainee urmăresc aprofundarea cunoştinţelor într-un singur department al companiei, iar Kaufland Management Program oferă ocazia tinerilor absolvenţi să înţeleagă activitatea complexă a unui retailer internaţional de succes, din perspectiva celor 3 domenii de activitate: Vânzări, Logistică şi Sediul Central. Vino la standul Kaufland din cadrul Angajatori de TOP şi află mai multe detalii de la echipa noastră” - Estera ANGHELESCU, Director departament Dezvoltare Personal şi Employer Branding, Kaufland România.

„La ediţia de primăvară a evenimentului punem la dispoziţia celor interesaţi o varietate de poziţii deschise în acest moment pentru vorbitorii de limbă germană, italiană şi franceză, a căror activitate se va desfăşura la sediul nostru din Bucureşti, cu începere în perioada imediat următoare. Planul pentru anul 2016 pune accentul pe recrutarea a 100 de noi angajaţi” - Daniela Micusan, Managing Director, Allianz Worldwide Partners România.

Pe lângă oportunităţile de carieră, în cadrul evenimentului vor avea loc 35 de sesiuni de SkillShopuri, TechLaburi şi Conferinţe pe diferite domenii, în cadrul cărora vor fi prezentate informaţii despre structura companiilor participante, proiectele în desfăşurare, competenţele şi abilităţile căutate de angajatori, evoluţii profesionale, planurile de creştere etc. Printre companiile care vor susţine SkillShopuri şi Conferinţe dedicate profesioniștilor, studenţilor şi absolvenţilor la început de carieră se numără: Coca-Cola HBC, IBM, Avon, Oracle, DB Schenker, Dell, Unicredit Business Integrated Solutions, JTI, EY România, Deloitte, Lidl, BCR, Computer Generated Solutions, Telus International Europe, Allianz Worldwide Partners. Participarea la SkillShopuri şi Conferinţe este gratuită, iar cei interesaţi pot afla mai multe detalii aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-muncă/angajatoridetop/bucureşti/conferinţe_seminari



Tags: HR, joburi

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite