Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab lanseaza o suita de servicii de securitate inteligente

01 Aprilie 2016



Kaspersky Lab își extinde portofoliul de servicii pentru companiile mari, prin lansarea Security Intelligence Services. Acestea se adresează, în principal, centrelor de operațiuni de securitate, angajaților din companiile mari și furnizorilor de servicii și includ fluxuri de date și rapoarte de informații, programe de awareness privind securitatea și training-uri pentru angajați, dar și servicii specializate cum ar fi testele de intruziune și evaluarea securității aplicațiilor.

Observăm tendința tot mai accentuată de a adopta o strategie de securitate flexibilă, în special printre companiile mari. Acestea înțeleg că, pe lângă măsurile de prevenție, care trebuie luate permanent, au nevoie de instrumentele potrivite și de informații pentru a identifica amenințările complexe și cu țintă predefinită și a reduce potențialele pagube. Noi credem că, împărtășind expertiza noastră, sub forma practică și ușor de înțeles a serviciilor de securitate și a unor soluții de generație următoare, putem să creștem nivelul de securitate. Lansarea Security Intelligence Services, adresate amenințărilor majore la adresa securității pentru companiile mari, este primul pas important din noua noastră strategie de business”, a declarat Veniamin Levtsov, Vice Președinte Enterprise & Presales, la Kaspersky Lab.
Noul serviciu Kaspersky Lab, Security Intelligence Services, este conceput pentru a răspunde celor mai des întâlnite solicitări ale organizațiilor mari, agențiilor guvernamentale, furnizorilor de Internet sau de servicii telecom, și include trei domenii. Acestea sunt evaluarea securității, training-ul angajaților și informații despre amenințări.

Evaluarea securității: particularitățile următorului atac cibernetic, înainte ca el să se întâmple
Evaluarea securității este un serviciu nou oferit de Kaspersky Lab, care include teste de intruziune și evaluări ale aplicațiilor de securitate. Permițându-le corporațiilor client să prevadă particularitățile unui atac cibernetic înainte ca acesta să se întâmple, Kaspersky Lab micșorează intervalul în care informațiile deținute se transformă în protecție efectivă. Echipa de experți în securitate a Kaspersky Lab oferă suport pentru acest serviciu și poate testa protecția unei companii împotriva unei mari varietăți de metode de atac.

Training de securitate cibernetică: awareness și cursuri ale experților în securitatea informațiilor
Partea cea mai importantă a Security Intelligence Serivces este cea de training în securitate cibernetică. Programul de awareness privind securitatea informatică folosește cele mai bune tehnici de “gamification” și se bazează pe cele mai noi informații despre atacurile cu țintă predefinită și cele de social engineering (care par să vină din partea unei persoane cunoscute), reușind să ofere un proces de învățare practică, cu excelente rezultate în timpul testelor făcute.
În plus, Kaspersky Lab împărtășește expertiza sa în securitate cu experți din domeniul securității IT. O parte importantă din training-ul de securitate cibernetică este reprezentată de Noțiunile elementare de securitate cibernetică, Teste digitale și analiză malware/ inginerie inversă. Urmărind să crească viteza de reacție în cazul atacurilor cibernetice, acest training este folositor marilor companii, precum și agențiilor guvernamentale și de aplicare a legii. Unul dintre exemplele notabile de schimb fructuos de informații este cooperarea Kaspersky Lab cu poliția din Londra și Interpol. Acest training oferă angajaților din domeniul securității IT abilitățile și cunoștințele necesare pentru a identifica și a diminua riscul atacurilor cibernetice.

Informații despre amenințări, bazate pe cifre
Ramura de informații despre amenințări a Security Intelligence Services permite companiilor să acceseze aceste informații de la Kaspersky Lab, prin intermediul fluxurilor de date. Datele despre amenințări includ informări prompte despre programe malware și URL-uri compromise, atacuri de phishing și amenințări pentru dispozitive mobile, și sunt compatibile cu soluțiile terțe de securitate a informațiilor și de management de eveniment (SIEM – Security Information and Event Management). Rezultatul muncii experților în securitate de la Kaspersky Lab este disponibil și sub forma unor rapoarte personalizate, disponibile la comandă, despre anumite aspecte ale peisajului de amenințări, precum și sub formă de rapoarte practice despre cele mai recente și sofisticate amenințări.














Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite