Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Luxoft integreaza o solutie de servicii financiare in interiorul masinilor autonome Rinspeed

01 Aprilie 2016



Luxoft Holding, unuldintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, a anuntat lansarea primei soluții din industrie,care integrează un software de servicii financiare în interiorul mașinilor conectate și care încorporează tehnologia de plată peer-to-peer. Funcționalitatea platformei Paymint de la SIX Payment Services a fost demonstrată la nivelul mașinii concept Rinspeed “Σtos”, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Elveția.
Luxoft a folosit această tehnologie inovatoare de plată, construită inițial pentru segmentul de servicii financiare, pentru a o insera în vehiculul autonom, facilitând astfel o platformă monetară pentru situațiile de utilizare a funcțiilor de tip IoT. Soluția de plată peer-to-peer care a fost integrată perfect în sistemul de infotainment al vehiculului permite șoferilor să facă achiziții și să efectueze tranzacții financiare obișnuite, în timp real, atât în interiorul, cât și în exteriorul vehiculului. Colaborarea dintre Luxoft și Rinspeed demonstrează covergența tehnologiilor verticale adiacente și marchează apariția de noi inovări în domeniu. Acest lucru dovedește faptul că digitalizarea joacă un rol din ce în ce mai important în domeniul auto și în îndustriile serviciilor financiare.
Suntem încântați de rezultatele pozitive generate de colaborarea cu Rinspeed și de oportunitățile pe care această funcționalitate le oferă producătorilor de echipamente originale, șoferilor și instituțiilor financiare. De acum, șoferii vor putea face plăți într-o manieră sigură și intuitivă cu ajutorul unei interfețe încorporate om-mașină. Conducătorii auto au posibilitatea de a face plăți prin transfer de bani, de la plata unui loc de parcare, până la achitarea serviciilor pentru spălătoriile auto. Capabilitatea platformei Paymint, disponibilă prin intermediul unei interfețe de utilizator context aware, este funcțională atât în șofatul autonom, cât și la nivelul șofatului manual,” a declarat Vasiliy Suvorov, Vicepreședinte Strategie și Tehnologie în cadrul Luxoft.
“Rinspeed este un lider în domeniul dezvoltării mașinilor autonome care au la bază tehnologii inovatoare, iar introducerea acestei caracteristici în cadrul “Σtos“ accentuează importanța colaborărilor între industrii diferite. Parteneriatul cu Luxoft și SIX Payments ne-a ajutat să dezvoltăm acele soluții care permit conducătorilor auto să efectueze plăți fără a fi nevoiți să iasă din mașină sau să oprească vehiculul. Pe viitor, vom continua să dezvoltăm noi tehnologii cu scopul de a îmbunătăți experiența conducătorului auto,” a declarat Frank M. Rinderknecht, Fondator și CEO al Rinspeed, Inc.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite