Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Evenimente >> Stiri si comunicate

Microsoft furnizează noi servicii cloud şi aduce inovații în Azure, Visual Studio și Office

01 Aprilie 2016



In cadrul Build 2016, Scott Guthrie, vicepreşedinte executiv al grupului Cloud and Enterprise, şi Qi Lu, vicepreşedinte executiv al grupului Applications and Services, au arătat cum serviciile Microsoft Azure și platforma Office oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a accesa mai ușor servicii de analiză de date avansate, algoritimi de învățare, modele de dezvoltare în cloud și internetul tuturor lucrurilor (En. Internet of Things) pentru a creea aplicații avansate. Microsoft a anunțat de asemenea și unelte gratuite care vor ajuta toți dezvoltatorii să-și porteze și scaleze aplicațiile pentru orice platformă astfel încât acestea să ajungă la un public cât mai larg. Steven Guggenheimer, vicepreședinte pentru Developer eXperience, în prezentarea de final a evenimentului a demonstrat cum partenerii Microsoft inovează folosind Azure, Office și Windows.

Microsoft este singurul furnizor de cloud care sprijină diferitele nevoi ale organizaţiilor şi dezvoltatorilor – de la serviciile de infrastructură de bază, la servicii şi instrumente de platformă şi software-ca-serviciu (en. software-as-a-service) – pentru orice limbaj de programare, pe orice platformă," a declarat Guthrie. „Cu peste 30 de regiuni în întreaga lume – mai mult decât toți furnizorii majori de cloud la un loc – dimensiunea Azure permite dezvoltatorilor și companiilor să se axeze pe crearea următoarei generații de aplicații de succes fără să îşi facă griji cu privire la infrastructura cloud necesară. Acest lucru face ca serviciul nostru de cloud să fie alegerea implicită pentru companiile de azi și de mâine – iar astăzi mai mult de 85% din companiile din Fortune 500 sunt de acord cu noi."
În ceea ce priveşte răspândirea, Office este una dintre puţinele platforme din lume care oferă dezvoltatorilor acces la peste un miliard de utilizatori ai unei game variate de dispozitive,” a afirmat Lu. „Oportunitatea de a construi pe platforma Office este uriaşă. Cu noi extensii şi noi conexiuni la Microsoft Graph—un cadru inteligent care aplică algoritmi de învățare pentru a descoperi conexiunile dintre oameni, conţinut şi interacţiuni în Office 365—dezvoltatorii au capacitatea de a construi aplicaţii inteligente care pot transforma ecosistemul productivității.

Cloud-ul inteligent ajută dezvoltatorii să creeze aplicaţii inteligente

Guthrie a anunțat că Microsoft ajută dezvoltatorii să contruiască mai ușor aplicații mobile native cross-platform prin dechiderea Xamarin și a capacităților sale către comunitatea Visual Studio și oferind Xamarin pentru OS X gratis în versiunea de „community edition”. În plus, abonații Visual Studio Enterprise au acum acces la facilitățile Xamarin Enterprise fără vreun cost adițional. Compania și-a anunțat agajamentul de a transpune în următoarele luni SDK-ul Xamarin – incluzând mediul de execuție, bibliotecile și uneltele de linie de comandă – la open-source, ca parte a fundației .NET.
Cu aceste anunțuri Microsoft își extinde agajamentul de a oferi varietate și flexibilitate fiecărui client pe orice platformă sau dispozitiv, fuzionând ecosistemele .NET și Xamarin pentru o experiență de dezvoltare pentru platforme mobile și DevOps fără egal. Dezvoltatorii pot crea acum aplicații mobile native cross-platform pentru toate dispozitivele importante, inclusiv iOS, Android și Windows.
Guthrie a anunţat mai multe servicii noi Azure menite să-i ajute pe dezvoltatori să abordeze realităţile operaţionale din prezent şi să profite de tendinţele viitoare, cum ar fi Internetul Tuturor Lucrurilor şi microserviciile. Aceste noi capabilităţi transformă Azure în cea mai bună platformă pentru construirea de aplicaţii inteligente – pe Linux sau Windows, în orice limbaj de programare:
• Disponibilitatea generală Azure Service Fabric, o platformă de microservicii pentru aplicații, care permite dezvoltatorilor să proiecteze aplicaţii şi servicii disponibile permanent la nivel de cloud. Testate în suportul serviciilor interne Microsoft cloud, Service Fabric gestionează perfect ciclul de viaţă al aplicaţiei pentru durată de funcţionare constantă şi scalare uşoară a aplicaţiei. Tot astăzi, Microsoft a anunţat în avanpremieră Service Fabric pentru Windows Server, pentru cloud-uri locale sau pentru altele, şi Service Fabric pentru API-uri Linux şi Java, şi a afirmat că va face open-source platforma de programare a Service Fabric pentru Linux în a doua parte a acestui an.
• Avanpremieră Azure Functions ce extinde platforma de servicii Azure cu facilități de compting serverless pentru soluții event-driven. Functions ajută dezvoltatorii să simplifice managementul evenimentelor comune în funcționarea aplicaţiilor web şi mobile, IoT şi scenarii cu volume mari de date. Functions funcționează cu Azure dar și alte servicii de la terți și se poate scala automat în funcție de nevoie și calculând costurile doar în funcție de timpul de rulare efectiv. Cu un runtime open-source, dezvoltatorii vor putea găzdui Functions oriunde – în Azure, în propriul datacenter sau în alte servicii de cloud.
• Tot astăzi au devenit disponibile pentru achiziţionare şi noile kituri de start Azure IoT. Aceste kituri permit oricărui utilizator Windows sau Linux să creeze rapid prototipuri IoT care folosesc facilitățile Azure IoT, pentru numai 50-160 dolari. În plus, primii utilizatori pot folosi acum SDK-ul Azure IoT Gateway, care permite dispozitivelor şi senzorilor dezvoltați deja să se conecteze la Internet fără a înlocui infrastructura existentă, precum şi administrarea dispozitivelor în Azure IoT Hub pentru a menţine şi gestiona dispozitive IoT la scară de cloud.
• Microsoft a prezentat în avanpremieră şi Power BI Embedded, care permite dezvoltatorilor să integreze rapoarte şi vizualizări interactive în orice aplicaţie, pe orice dispozitiv.Guthrie a dezvăluit şi faptul că aplicaţiile pot comunica acum cu uşurinţă cu serviciul Azure DocumentDB NoSQL gestionat în întregime, folosind API-urile și driver-ele Apache License MongoDB.
Oportunitatea dezvoltatorului Office: dimensiuni de utilizatori, date şi inteligenţă fără precedent
Lu de la Microsoft, alături de partenerii Office Starbucks, MDLIVE şi Zendesk, au prezentat modul în care dezvoltatorii pot utiliza platforma Office pentru a crea noi oportunităţi de afaceri şi conexiuni mai apropiate cu clienţii.
Directorul tehnic al Starbucks, Gerri Martin-Flickinger, a arătat modul în care Starbucks dezvoltă un add-in Outlook care permite oamenilor să trimită carduri cadou în Outlook şi să programeze întâlniri în localurile Starbucks din apropiere. “Căutăm permanent moduri noi în care să interacționăm cu clienţii în spațiul exterior locațiilor noastre” a declarat Martin-Flickinger. “Parteneriatul nostru cu Office ne deschide acum noi oportunităţi de a ne conecta cu clienţii şi de a le economisi din timp atunci când doresc să îmbine cafeaua cu întâlnirile. Construirea pe platforma Office ne dă oportunitatea de a ajunge la clienții noștri pe calculatoarele sau dispozitivele lor și de a extinde experiența Starbucks în moduri noi ”
Microsoft Graph, disponibil la scară largă începând cu toamna trecută, oferă dezvoltatorilor acces unificat la informaţii despre modul în care angajaţii pot fi mai productivi. Microsoft a prezentat şi şase noi API-uri pentru Microsoft Graph care le permit dezvoltatorilor să îmbine date Office 365 cu soluţii de la terți. De exemplu, o extensie alcătuieşte şi expune automat o listă de ore la care un grup de oameni se pot întâlni, uşurând astfel sarcinile la nivel de organizaţie.
Lu a prezentat şi felul în care interacţiunea conversaţională va evolua în viitor şi modul în care dezvoltatorii pot începe imediat să construiască aplicaţii care angajează utilizatorii în conversaţii importante. Noul SDK pentru aplicaţiile Skype for Business şi Skype Web anunţat astăzi, permite companiilor să integreze apelurile Skype direct în oferta lor web sau de dispozitiv, îmbunătăţind drastic serviciul şi conexiunea pe care le pot furniza clienţilor.
Compania a prezentat şi o nouă funcţionalitate care permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii şi să le plaseze direct în benzile Word, Excel şi PowerPoint.
În cele din urmă, portalul pentru Conectori Office 365 (Office 365 Connectors) este disponibil acum pentru dezvoltatori, care îşi pot publica şi scrie plugin-uri în această platformă. Conectorii furnizează conţinut relevant, precum actualizări ale rapoartelor financiare sau log-uri helpdesk, de la aplicaţii şi servicii populare direct în conversaţiile Office 365 Groups. Portalul pentru dezvoltatori se lansează cu conectori precum Asana, Salesforce, Trello, Twitter, UserVoice, Zendesk şi mulţi alţii.

Dezvoltatorii şi partenerii aduc inovaţii în Windows, Azure şi Office
Steve Guggenheimer, vicepreşedinte pe corporate şi evanghelist şef al Microsoft, împreună cu John Shewchuk, coleg tehnic şi "expert şef" al echipei de Developer eXperience (DX), au arătat modul în care partenerii construiesc pe platformele Microsoft. Aşa cum a evidenţiat şi actorul Kevin Hart în video-ul din deschidere, toată lumea vrea să devină dezvoltator în ziua de azi. Guggenheimer şi Shewchuk au prezentat câteva dintre cele mai interesante scenarii, instrumente şi cadre în care dezvoltatorii au lucrat cu Microsoft în ultima vreme.
• Noul SDK Muzik transformă căştile Muzik într-o platformă. Dezvoltatorii pot profita de gama variată de senzori din căşti pentru a crea aplicații pentru Windows, iOS şi Android.
• Highspot a arătat utilizarea modelului Add-in și a Office 365 Graph şi integrarea Power BI, precum şi intenția de a dezvolta Microsoft Bot Framework, anunţat în deschiderea Build.
• Rita Zhang, un dezvoltator DX, a arătat cât de simplu este să muți o aplicaţie existentă Java din Spring în Microsoft Azure folosind Pivotal Cloud Foundry. Prezentarea a expus şi investiţiile făcute de Microsoft pentru a susţine un S3Proxy pentru Microsoft Azure Storage prin sprijinul oferit SDK-urilor Java Microsoft Azure.
• Au fost anunţaţi noii parteneri care dezvoltă extensii pentru Microsoft Edge, printre care Pinterest, Reddit Enhancement Suite, Ad Block, Ad Block Plus, Last Pass, Amazon Assistant, Evernote şi Page Analyzer, dezvoltat de Vorlon.js.
• Square Enix şi Io-Interactive au început să folosească Azure pentru gaming-ul nextgen din Hitman.
• SDK-ul Augmented Reality al Vuforia pentru Windows 10 din Platforma Universală Windows este compatibil cu dispozitivele Windows 10, incluzând Microsoft HoloLens.
• Partenerii Xbox precum Nickelodeon, Dailymotion , NASCAR şi Hulu şi-au anunţat intenţia de a face disponibile aplicaţii pentru Windows 10 Universal Windows pentru prinXbox One, în a doua parte a acestui an.
• O colaborare între Quest Institute şi Microsoft a creat prima implementare Windows IoT în spaţiu. Trei studenţi din Şcolile Valley Christian din San Jose, California, şi-au prezentat experimentul, care va rula pe Stația Spațială Internațională şi va testa pliabilitatea metalelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite