Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Fortinet ofera gratuit un Programul de Evaluare a Amenintarilor Cibernetice

04 Aprilie 2016



Fortinet anunţă lansarea noului Program de Evaluare a Ameninţărilor Cibernetice, CTAP, proiectat să ofere organizaţiilor o imagine detaliată a volumului şi tipurilor de ameninţări ce prezintă un risc pentru reţelele acestora, dar care însă trec neidentificate de către soluţiile actuale de securizare. Programul este parte a eforturilor echipei Fortinet şi a cercetătorilor Laboratoarelor FortiGuard de a integra riscurile şi capacităţile de avertizare, cu ajutorul platformelor Fortinet de securizare end-to-end, pentru a oferi consumatorilor o mai bună înţelegere a riscurilor aflate în continuă schimbare ce le ameninţă compania.

Fortinet, în colaborare cu o serie de parteneri-cheie, pune la dispoziţie companiilor programul de evaluare a amenințărilor complet gratuit. Prin procesul de evaluare, Next Generation Firewall-ul de înaltă performanță – FortiGate, va fi instalat în rețeaua clientului, unde va monitoriza traficul şi va căuta intruziuni, malware și aplicații periculoase care ar putea provoca în mod colectiv riscuri masive pentru rețea, oferind atacatorilor acces la informatii sensibile din baza de date a companiei. La sfârșitul perioadei de colectare a datelor, va fi generat un raport detaliat al riscurilor, cu ajutorul FortiAnalyzer, care oferă o analiză a traficului aplicatiilor, a productivităţii utilizatorului, a utilizării rețelei, a riscului general de securitate precum și a riscului afacerii, alături de recomandări detaliate de protecţie.
"În trecut, firewall-ul putea detecta mult mai uşor principalele ameninţări în rețea, deoarece traficul putea fi clasificat pe baza unor protocoale specifice, iar abordările hackerilor nu erau la fel de sofisticate", a declarat Adrian Danciu, Regional Director South Eastern Europe în cadrul Fortinet. "Astăzi, un număr tot mai mare de amenințări sunt proiectate pentru a evita detecția și a ocoli firewall-urile tradiționale cu ușurință. Noul nostru program CTAP este special conceput pentru a detecta rapid amenințările pe care alte soluții nu le pot intercepta, pentru a ajuta clienții să își îmbunătățească în mod semnificativ protecția, în timp ce reduc riscurile care pot influenta afacerile."
Programul CTAP de la Fortinet oferă organizațiilor o oportunitate importantă de a se asigura că acestea nu se bazează pe sisteme de securitate depăşite care nu sunt eficiente împotriva atacurilor cibernetice dinamice de astăzi. Oferind o analiză mai profundă a posibilelor amenințări sau chiar existente, clienții primesc o evaluare clară a riscurilor din mediul reţelei companiei lor, în timp ce Fortinet și partenerii săi ajută la prioritizarea acțiunilor de diminuare a riscurilor, oferind clienților încredere știind că informaţiile lor critice şi afacerea lor sunt protejate.

Sute de clienți și potențiali clienți ai Fortinet din Statele Unite au testat CTAP în ultimele patru luni iar constatările cheie au fost trecute într-o analiză ce arată că:
1. Întreprinderile de orice dimensiune continuă să se confrunte cu un mediu ostil constant și consecvent de amenințări, cu peste 32,14 milioane de tentative de atac asupra acestor rețele. Principalele generatoare de malware-ului, precum Conficker, Nemucod și ZeroAccess au făcut eforturi semnificative pentru a reconstrui și infecta mașini – au fost găsite aproximativ 5.230 de instanțe ale Conficker, urmate de 4.220 cazuri de Nemucod și 3.210 cazuri de ZeroAccess.
2. Social media și activitățile de streaming multimedia reprezintă 25.65% din totalul traficului de rețea, fapt ce duce la expunerea sistemelor companiei și a datelor sensibile la riscurile de infecție provenite din descărcări, inginerie socială și malvertising. Facebook este cel mai dominant site de social media, reprezentând 47.27% din traficul total din social media, în timp ce YouTube contribuie cu 42,29% din continut din streaming.
3. Controlul aplicațiilor reprezintă o provocare continuă pentru administratorii de sistem. O cantitate semnificativă de trafic de tip peer-to-peer, cum este în cazul protocolului Bittorrent și a gaming-ului, predispune rețeaua la amenințări intenționate care sunt descărcate de pe aceste site-uri odată cu diverse aplicații și fișiere. Întreprinderile trebuie să acționeze cu prudență în procesul de construire a politicilor de control al aplicatiilor în cadrul rețelelor lor.
4. Datorită informațiilor financiare obținute în urma infiltrării cu succes a atacatorilor în rețea, organizațiile bancare și financiare sunt în mod disproporționat targetate, cu o rată de 44,6% din totalul amenințărilor. Hackerii se bazează pe atacurile de mare viteză și țintesc instituțiile financiare cu viruși de tip troian sofisticați și își extind strategiile de atac pentru a se infiltra și a persista în cadrul rețelelor.

"Companiile sunt în mod constant sub atac cibernetic. Cu suprafața de atac ce a crescut în mod dramatic și un ecosistem matur de atacatori, companiile trebuie să fie tot mai vigilente cu privire la bunurile și informațiile lor", a declarat Adrian Danciu. "Programul Fortinet de evaluare a amenințărilor cibernetice a fost proiectat să analizeze în profunzime traficul rețelei unei companii și să vâneze indicatorii care pot compromite rețeaua. Acest program oferă clienților un exemplu al modului de reducere a riscurilor și, în același timp, de a eficientiza rețeaua acestora.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite