Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Gemini Solutions incheie un parteneriat strategic cu Criteo

04 Aprilie 2016





Gemini Solutions, un grup de firme cu birouri în Silicon Valley și în România, împreună cu Criteo, o companie care oferă soluții tehnologice de performance marketing, anunță consolidarea unui parteneriat strategic. Prin intermediul acestui parteneriat, inginerii de software români de la Gemini Solutions asigură consultanță pentru proiectele tehnologice ale Criteo.

Gemini Solutions este o companie fondată în 2005 care s-a concentrat încă de la început pe atragerea de clienți de pe piețele internaționale. Astăzi, profilul clienților din portofoliul Gemini Solutions variază de la companii multinaționale, până la companii listate la bursă și startup-uri. Cisco, Microsoft, Yummly, Xoom, IDEO, Scintera sau BlaBlaCar sunt doar câteva dintre companiile care au ales să lucreze cu Gemini Solutions de-a lungul timpului. În peste 10 ani, profitul companiei a crescut anual cu marje de 10% - 40%, cu excepția anului 2009 când, în contextul crizei financiare, ritmul a fost încetinit.
Echipa managerială de la Criteo a avut deja numeroase experiențe de lucru cu companii de outsourcing, atât în Europa, cât și în Asia. În acest context, expertiza Gemini Solutions a făcut ca alegerea lor ca partener tehnologic pentru Criteo să fie una naturală. Echipa Gemini Solutions ne-a demonstrat de-a lungul timpului că poate mobiliza ingineri software de excepție într-un interval foarte scurt, oferindu-ne astfel flexibilitatea atât de necesară pentru a demara rapid proiecte noi sau crește altele deja existente”, declară Diarmuid Gill, Vice President Platforms R&D Criteo.


Echipa Gemini Solutions este familiarizată cu cele mai noi și mai inovatoare tehnologii datorită experienței dobândite alături de clienții din Silicon Valley. Avem unii dintre cei mai buni ingineri de software din România, lucrăm cu oameni care au multă experiență în industrie și suntem mândri că reușim să deprindem tehnologii avansate într-un timp foarte scurt. Din acest punct de vedere, parteneriatul cu Criteo își propune să atragă în echipa noastră cei mai buni ingineri de pe piața din România”, a declarat Șerban Țîr, CTO Gemini Solutions.
Tehnologiile folosite în mod curent de inginerii de la Gemini Solutions pentru proiectele Criteo sunt bazate pe concepte avansate de .NET, Java sau AngularJS pentru aplicații web, în timp ce, pentru proiecte de tip Big Data, utilizează Scala, Hadoop, Storm, Finatra și Couchbase. Echipa Gemini Solutions este formată exclusiv din ingineri software cu experiență, care se adaptează rapid de la o tehnologie la alta. În același timp, în interiorul companiei este încurajat spiritul antreprenorial, iar inginerii au un grad mare de autonomie.
Inginerii români de software sunt foarte talentați, iar compania Criteo a fost încă de la început preocupată să își extindă aria de expertiză și specializare. De asemenea, când vine vorba despre R&D, diversitatea membrilor echipei de producție influențează pozitiv procesul de inovație. În acest sens, parteneriatul cu Gemini Solutions pune accent pe abilitățile echipei din România de a se adapta rapid la ritmul Criteo. Orientarea companiei către performanță ne-a adus recunoaștere la nivel global, iar acest statut dobândit ne impune să ne selectăm cu atenție partenerii. Ne dorim să construim relații solide din care ambele părți să aibă de câștigat. Așa că putem spune că Gemini Solutions reprezintă pentru Criteo un partener egal atunci când trebuie să luam decizii legate de componente tehnologice”, a declarat Diarmuid Gill, Vice President Platforms R&D Criteo.
Ne bucurăm că o companie de dimensiunea Criteo a ales să aibă încredere în continuare în Gemini Solutions. Acest parteneriat nu face decât să valideze viziunea cu care am fondat această companie – și anume că cel mai important avantaj al nostru sunt oamenii și gradul lor de specializare. Am investit încă de la început în această idee, iar în timp rezultatele au devenit palpabile. Astăzi, clienți “top of the world” aleg echipele Gemini Solutions ca parteneri de încredere pentru consultanță tehnologică”, a declarat Theo Nissim, CEO, Gemini Solutions Group.
În cei peste 10 ani de activitate ai Gemini Solutions, compania s-a concentrat pe recrutarea de ingineri software seniori. În contextul unei piețe de personal foarte dinamice în industria IT, Gemini Solutions a reușit să mențină un turnover constant de personal de sub 5%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite