Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Teamnet estimeaza o crestere anuala de 30% a segmentului UAV pana in 2020

06 Aprilie 2016Grupul Teamnet, implicat activ în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei UAV (Unmanned Aerial Vehicles – avioane fără pilot), fiind prima companie de pe plan local care proiectează și integrează sisteme de aeronave fără pilot pentru segmentul Enterprise, estimează că segmentul UAV din portofoliul grupului va înregistra o creștere medie anuală pe piața locală și internațională de peste 30% până în 2020.Pentru a beneficia pe deplin de aplicabilitățile tehnologiei UAV în mediul Enterprise, este nevoie de crearea unui cadru legislativ pentru includerea dronelor în spațiul aerian. Tehnologiile existente de monitorizare a traficului UAV și sistemele de control al traficului aerian, oferă posibilitatea autorităților, care au competențe pe partea de reglementare în domeniu, să controleze zborurile efectuate cu ajutorul vehiculelor aeriene și să ofere permise de operare utilizatorilor de drone din segmentul Enterprise”, declară Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.
Tehnologia UAV dedicată mediului Enterprise reprezintă segmentul de piață cu cel mai mare potențial de creștere pe termen lung, atât din punct de vedere valoric, cât și ca impact economic, prin comparație cu segmentul aeronavelor fără pilot dedicate consumatorilor sau cu domeniul militar. La nivel global, numărul aeronavelor fără pilot folosite de către companii mari și foarte mari este estimat să depășească 800.000 în anul 2021, de aproape opt ori mai mult comparativ cu nivelul acestui an, conform unui studiu realizat de Business Insider (BI) Intelligence și citat de Teamnet. Potrivit aceluiași raport BI, industria UAV va depăși 10 miliarde de euro în următorii cinci ani.
Există trei tipologii principale de UAV-uri: jucării (având ca particularitate zborul și dimensiunile reduse; acestea pot include senzori și camere), UAV-uri de consum (construite pentru a zbura în aer liber; acestea sunt pre-setate pentru a zbura, dar nu permit evoluția pe distanțe mari sau o autonomie necesară efectuării de misiuni complexe), UAV-uri din gama Enterprise, precum Hirrus UAV (destinat utilizării în scop profesional, fie prin transmisie video sau prin colectare de imagini de înaltă rezoluție etc.). Aeronavele fără pilot Enterprise au o capacitate de integrare de senzori mai performanți și furnizeaza autonomie și stabilitate. Sistemele UAV integrate dedicate mediului Enterprise sunt destinate utilizării în scop profesional, prin transmisie video sau prin colectare de imagini de înaltă rezoluție. Acestea au capacitate de integrare de senzori performanți și furnizează autonomie și stabilitate în timp. Hirrus oferă transmisie video live și imagini relevante, cu grad ridicat de acuratețe. Utilizatorul are, totodată, posibilitatea accesării unor livrabile complexe, cum ar fi imagini 3D ale unei regiuni, datorită integrării tehnologiei UAV cu GIS și Cloud. La nivel global, industriile principale care utilizează UAV-uri sunt cea fotografică, pentru obținerea imaginilor din aer (42.9%), imobiliară (20.7%), de utilități (10.9%), construcții (8.6%) și agricultură (8%). (Mai multe informații despre aplicabilitatea UAV aici.)
Teamnet derulează în prezent un demers de educare la nivel regional cu privire la aplicabilitatea dronelor și potențialul acestora pentru sectorul Enterprise. Una din acțiunile de acest tip a avut loc săptămâna trecută la Drone Fest Croatia, primul eveniment de profil din Zagreb, la care Teamnet a participat, alături de alte companii de tehnologie din regiune.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite