Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

Apel Către Mediul Public Privind Necesitatea Lansării Imediate a Programelor Pentru Mediul de Afaceri

06 Aprilie 2016



PATRONATUL TINERILOR ÎNTREPRINZĂTORI din România solicită:
1. Urgentarea lansării apelurilor de proiecte aferente perioadei 2014-2020
2. Prezentarea unui calendar clar şi asumat al lansărilor de proiecte planificate în anul curent
3. Urgentarea efectuării plăţilor aferente cererilor de rambursare depuse în cadrul POSDRU 2007-2013.
Aceste întârzieri creează premisa unui grad de absorbţie a fondurilor structurale mai redus comparativ cu cel obţinut în perioada 2007-2013 şi implicit pierderea unor sume importante de către România. Prin comparaţie, la nivelul anului 2008, erau deja lansate şi contractate proiecte aferente mai multor Programe Operationale. În prezent, după finalizarea primilor doi ani ai perioadei de programare 2014-2020, nu există un cadru instituţional şi metodologic care să permita lansarea de apeluri de proiecte, depunerea proiectelor, contractarea şi implementarea acestora.
Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România îşi exprimă întreaga disponibilitate de a furniza expertiza proprie în scopul identificării şi implementării de soluţii detaliate referitoare la problemele semnalate. Consideră ca un parteneriat public-privat responsabil constituie singura optiune pentru a depăsi impasul evident în care se afla România în domeniul fondurilor europene

CNIPMMR SOLICITĂ MODIFICAREA PROIECTULUI LEGII DĂRII ÎN PLATĂ ÎN FUNCŢIE DE SITUAŢIA SPECIFICĂ A PROPRIETARULUI
Consilul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) susţine necesitatea adoptării unei legi a dării în plată, care are ca scop principal rezolvarea problemelor ce apar în rândul anumitor categorii de persoane fizice, cu dificultăţi financiare reale, care din cauze sociale şi economice, nu mai pot să îşi execute obligaţiile de plată, preferând să abandoneze imobilul în mâinile creditorului.
Având în vedere impactul deosebit pe care îl va avea asupra mediului de afaceri, în special în sectorul construcţiilor, CNIPMMR solicită ca în procesul de reanalizare a proiectului Legii dării în plată să fie luate în considerare următoarele modificări/clarificări:
- legea să se aplice doar persoanelor fizice care au un credit ipotecar pentru cumpărea unei locuinţe în scop rezidenţial;
- legea trebuie să fie aplicabilă doar persoanelor fizice care au contractat un credit ipotecar pentru cumpărea unei prime locuinţe, nu şi persoanelor fizice care au deja în proprietate un alt imobil cu destinaţia de locuinţă. În acest mod sunt descurajate speculaţiile prin care persoanele fizice să acţioneze ca dezvoltatori imobiliari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite