Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale: „Susțin proiectul unui CIO guvernamental, dar deocamdată propunerile nu sunt suficiente“

20 Mai 2016



Cea de a patra ediție a Conferinței naționale CIO Council România a abordat provocările schimbărilor "disruptive" în cadrul organizațiilor mari și a impactului la nivel uman, fără a neglija însă elementele de actualitate: securitatea IT, mobilitatea în mediul enterprise și tehnologiile Internet of Things. Un subiect aparte dezbătut în cadrul evenimentului a fost și cel al creării unei structuri de tip CIO la nivel guvernamental.



Universul CIO este, inerent, unul al provocărilor tehnologice. Fapt ilustrat pe deplin de tematicile ultimelor două ediții ale Conferinței naționale CIO Council, care au abordat teme precum "Beyond Surviving: Shaping the future of IT" (2014) și "Accelerating change - Fast Agile CIO" (2015). Desfășurată la finalul lunii trecute, ediția a IV-a a reniunii directorilor IT din marile companii active pe piața locală nu a făcut excepție de la regulă, atacând frontal subiectul societății interconectate prin prisma avertismentului "Disruption is Around the Corner".

Laitmotivul conferinței, "disruptive inovation" (sintagmă introdusă în circulație cu 19 ani în urmă de către profesorul Clayton Christensen), a fost abordat însă nu doar din perspectivă tehnologică, ci și din cea umană.

"Șanse există întotdeauna"
Prefațând subiectul acceptării schimbării în cadrul organizațiilor mari, Yugo Neumorni, președintele CIO Council România, a adus în discuție un proiect mai vechi al asociației - cel al creării unei structuri de tip CIO la nivel guvernamental. Neumorni a adresat în acest sens o întrebare asupra șanselor de reușită ale inițiativei ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, prezent în deschiderea evenimentului.

Răspunsul oficialului MCSI a fost tranșant: "Șanse există întotdeauna, contează cât de mari sunt. Eu, personal, sunt adeptul acestei schimbări și aș dori ca, până în septembrie-octombrie cel târziu, să o întroduc într-un cadru de reglementare. Propunerile primite nu sunt însă suficiente, deocamdată. E nevoie de încă multă muncă pentru a adapta cadrul legal și pentru a găsi rolurile precise - care este partea de achiziții, cum se desfășoară acestea, care sunt atribuțiile pe zona de interoperabilitate, care este puterea de decizie etc. Sunt lucruri care trebuie bine analizate. Deocamdată, avem Consiliul Tehnico-Economic, care gestionează toate proiectele IT&C ale administrației publice ce depășesc valoarea de 2,5 milioane de lei. Așa cum am stipulat în planul strategic pe care l-am publicat la începutul mandatului meu, momentan urmărim îmbunătățirea și întărirea rolului CTE."

Schimbarea, ca o constantă
Aurelian Sin, director IT pentru zona EMEA al Federal Mogul, un profesionist cu vastă experiență în conducerea departamentelor informatice din cadrul multinaționalelor, a punctat în cadrul prezentării sale axate pe tema managementului schimbării câteva elemente esențiale: "În afară de schimbare, în universul CIO mai există o constantă - niciodată nu avem îndeajuns de mulți oameni pentru ceea ce trebuie să facem. De multe ori, în cadrul CIO Council revine în discuții un subiect delicat: «Mai este nevoie de departamentele IT?». Eu cred, cu tărie, că este nevoie atât de departamente, cât și de furnizori IT buni. Departamentele interne cunosc business-ul în detaliu și au abilitatea de a înțelege nevoia, de a o transforma în necesități tehnologice și de a transpune totul în proiecte. Organizațiile de azi au nevoie de această agilitate și de aceea cred că orice companie care vrea să facă față cu succes schimbărilor «disruptive» trebuie să aibă un departament IT puternic și parteneri strategici în care să aibă încredere."

Un alt aspect important adus în discuție de Aurelian Sin a fost cel al necesității de a înțelege capacitatea unei organizații de a accepta schimbarea: "Orice companie are o limită a câte schimbări poate să implementeze la un moment dat. Un CIO proactiv trebuie să aibă imaginea întregii organizații, să înțeleagă toate schimbările care se parcurg la acel moment și să își dea seama care este limita acceptată și apetitul de risc al respectivei organizații. (…) Schimbarea nu este întotdeauna ușoară, ci poate fi dificilă și, mai ales, frustrantă", a concluzionat CIO-ul Federal Mogul.

O concluzie care sintetizează, în bună măsură, și prezentările și dezbaterile găzduite de cea de a IV-a ediție a conferinței CIO Council România, care a abordat in extenso problemă critică a securității IT, dar și provocările mobilității și modalitățile de valorificare a noilor tehnologii IoT.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite