Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA sprijină creşterea şi internaţionalizarea IMM-urilor inovative

21 Iunie 2016



Pentru a veni în sprijinul IMM-urilor inovative, în anul 2008 ICPE-CA s-a alăturat rețelei Enterprise Europe Network prin intermediul proiectului Bisnet Transylvania, coordonat de ADR Nord-Vest. Rețeaua Enterprise Europe Network este o inițiativă a Comisiei Europene - DG GROW, co-finanțată într-o a doua fază din anul 2015 în cadrul programelor de finațare COSME și ORIZONT 2020 - încurajarea competitivității și inovării IMM-urilor europene. ICPE-CA, prin intermediul sucursalei ICPE-CA Sfântu Gheorghe și a Incubatorului Tehnologic și de Afaceri ECOMAT ICPE-CA Avrig, în cadrul acestui proiect oferă în mod gratuit IMM-urilor din regiunea Transilvania serviciile specifice de consultanță ale rețelei Enterprise Europe Network.


Ing. Remus Erdei, directorul Incubatorului Tehnologic si de Afaceri ITA ECOMAT ICPE-CA

Enterprise Europe Network este cea mai mare rețea din lume care sprijină întreprinderile mici și mijlocii cu ambiții internaționale. Are 3000 de experți în cele 600 de organizații membre în peste 60 de țări. Organizațiile membre includ camere de comerț și industrie, centre tehnologice și institute de cercetare.

Servicii şi beneficii extinse prin conectarea la Enterprise Europe Network
Rețeaua ajută IMM-urile ambițioase să inoveze și să crească pe plan internațional, oferind expertiză internațională în afaceri, cu cunoștințe locale, într-o gamă de servicii specifice precum: parteneriate internaționale, consultanță și suport în inovare.

Parteneriate internaționale - Rețeaua administreaza cea mai mare bază de date cu oportunități de faceri din Europa. Cu ajutorul profilelor de cooperare din baza de date, experții Rețelei pot ajuta IMM-urile să încheie parteneriate internaționale cu un potențial excelent de creştere. IMM-urile au posibilitea să acceseze baza de date, să caute oportunități de partneriat, să se înregistreze și să primească alerte privind oportunitățile de parteneriat.

Anual Rețeaua organizează 70.000 de întâlniri internaționale de afaceri, aceste evenimente incluzând evenimente de brokerage unde IMM-urile se pot întâlni cu potențiali parteneri de afaceri, sau misiuni de companii pentru întălniri internaționale specifice, cu perspective puternice în afaceri.

Consultanță - Experții Rețelei oferă sfaturi despre oportunitățile de piață pentru a ajuta afacerile mici să se extindă internațional. Mai mult de 85 % dintre IMM-uri sunt satisfăcute de acest serviciu. Servicile de consultanță includ sfaturi pratice de a face afaceri într-o altă țară, informare despre legislația europeană și standarde și consiliere privind proprietatea intelectuală.

Servicii de suport în inovare - Experții Rețelei recunosc potențialul de inovare și pot ajuta IMM-urile să le transforme în succese comerciale. Serviciile de suport în inovare cuprind consiliere și ajutor pentru IMM-urile inovative ca să acceseze finanțare pentru cercetare și dezvoltare (precum ORIZONT 2020, SME Instrument), servicii de suport dedicat pentru IMM-urile beneficiare ale finanțărilor SME, instrument și ajutor oferit IMM-urilor pentru găsirea tehnologiei potrivite în vederea înbunătățirii propriilor inovații. Rețeaua are acoperie națională în Romania, existând 28 de puncte de contact, unde IMM-urile pot apela pentru a beneficia de serviciile Rețelei Enterprise Europe Network.

Din 2015 până în prezent, peste 200 de IMM-uri au beneficiat de serviciile Rețelei Enterprise Europe Network oferite prin intermediul ICPE-CA. Institutul a organizat și co-organizat în cadrul Rețelei 12 evenimente de brokeraj și misiuni de companie în țări precum Coreea de Sud, Germania, Italia, România și Ungaria, la care au participat 134 de IMM-uri și au avut 248 de întălniri cu potențiali parteneri de afaceri. În urma serviciilor Enterprise Europe Network oferite, ICPE-CA a ajutat 10 IMM-uri să incheie parteneriate internaționale, dintre care 7 au fost în afaceri, 2 parteneriate în cercetare și dezvoltare și un parteneriat tehnologic.

Incubatorul ECOMAT ICPE-CA, o sursă de „energie” pentru IMM-urile din Transilvania



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite