Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA sprijină creşterea şi internaţionalizarea IMM-urilor inovative

21 Iunie 2016






ICPE-CA va continua să sprijine IMM-urile care doresc să inoveze și să crească la nivel internațional până în anul 2020, prin furnizarea serviciilor de consultanță specifice Rețelei Enterprise Europe Network, dar și prin intermediul serviciilor oferite de Incubatorului Tehnologic și de Afaceri ECOMAT ICPE-CA Avrig, Județul Sibiu.

Incubatorul Tehnologic și de Afaceri ECOMAT ICPE-CA are ca obiectiv sprijinirea înființării și dezvoltării start-up-urilor, spin off-urilor în domeniul ingineriei electrice, materialelor avansate, ecotehnologiilor, IT, precum și a întrepinzătorilor care doresc să își creeze propriile afaceri.

Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri ECOMAT ICPE-CA a fost înfiinţat de către Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA Bucureşti pe baza Programului Naţional „Dezvoltarea infrastructurii de inovare şi transfer tehnologic INFRATECH”, care a fost o iniţiativă a Direcţiei de Dezvoltare şi Transfer Tehnologic din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi reprezintă instrumentul de susţinere a constituirii şi dezvoltării entităţilor din infrastructura de inovare şi transfer tehnologic. ITA Ecomat ICPE-CA a fost acreditată de către Autoritatea Națională pentru Cercetare Ştiinţifică în baza deciziei 9604/2008 şi face parte din Reţeaua Naţională pentru Inovare şi Transfer Tehnologic ReNITT. Capacitatea de incubare a
Incubatorului este de 7 IMM-uri și poate gazdui IMM-urile pe o periodă limitată de timp, 3-5 ani, oferind spații pentru desfășuarea activităților și sprijin pentru inființarea și dezvoltarea start-up-urilor.




Pe lângă sprijinirea start-up-urilor, printre obiectivele incubatorului sunt incluse și creşterea gradului de utilizare a rezultatelor cercetării şi brevetelor prin promovarea rezultatelor cercetării către mediul economic și atragerea acestora în proiecte de cercetare și dezvoltare, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea economică regională, îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la informaţii, servicii de consultanţă, precum şi la servicii şi echipamente specifice C&D.

ITA ECOMAT ICPE-CA Avrig desfăşoară activități de consultanță, transfer de know-how și dezvoltare de parteneriate în sprijinul implementării de către Primăria Avrig a proiectului „ENERGIE LOCALĂ”. Prin aceste activitaţi se oferă autorităţii locale expertiză de specialitate pentru atragerea de fonduri de investiții în vederea modernizării şi extinderii infrastructurii energetice, implementarea măsurilor de eficientizare energetică, crearea de noi locuri de muncă în industria energiei regenerabile la nivel local.

Ca urmare a activităților realizate de ITA ECOMAT, ICPE-CA a ajutat cu succes la dezvoltarea a 16 IMM-uri, dintre care putem aminti și o firma din domeniul IT care a dezvoltat un soft pentru controlul spectacolelor de laser, care a fost folosit la deschiderea Jocurilor Olimpice din Vancouver 2010.

INCDIE ICPE-CA promovează și întreprinde cercetare aplicativă atât în context național și internațional pentru folosul societăților comerciale, private și publice, dar în același timp dezvoltă o strânsă legatură cu mediul economic prin intermediul Incubatorului Tehnologic și de Afaceri și a serviciilor oferite prin rețeaua Enterprise Europe Network, care ajută IMM-urile să inoveze și să crească la nivel internațional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite