Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Vodafone apasa acceleratia: viteza dubla a traficului de date cu Supernet 4G+

06 Septembrie 2016



La doi ani de la lansarea Supernet 4G, Vodafone Romania revine in prim-plan cu o noutate tehnologica extinzand capabilitatile retelei pentru oferirea de servicii 4G+ la nivel national.
Lansarea Supernet 4G+ survine in contextul cresterii traficului 4G in reteaua Vodafone cu 40% (in intervalul septembrie 2014 - septembrie 2016) si a consumului de continut video pe dispozitive mobile (mai mult de jumatate din totalul traficului de date 4G este reprezentat de continutul video, care inregistreaza o crestere constanta de peste 25%).
Conform oficialilor Vodafone, la momentul actual operatorul ofera servicii 4G in 3.500 de localitati din tara si are 100% acoperire in Top 100 orase din Romania. "Ca urmare a investitiilor sustinute de-a lungul ultimilor doi ani, reteaua noastra a evoluat semnificativ si in acest moment este cea mai avansata in valorificarea tehnologiei 4G+ in beneficiul clientilor", a declarat cu ocazia lansarii Catalin Buliga, Technology Director Vodafone Romania.



Supernet 4G+ asigura clientilor Vodafone care detin terminale compatibile un plus semnificativ de viteza, noua retea fiind optimizata pentru cresterea nivelului de interoperabilitate si imbunatatirea experientei video HD pe echipamentele mobile. Beneficiind de garantia certificata a nivelului de calitate a serviciilor, un nivel de disponibilitate de 99,9% si servicii avansate de securitate, reteaua 4G+ de la Vodafone asigura, teoretic, o dublare a vitezei traficului de date prin utilizarea tehnologiilor de tip "carrier aggregation", care permit echipamentelor mobile sa trimita si primeasca date pe doua sau mai multe frecvente diferite, in acelasi timp. La momentul actual, reteaua 4G+ Vodafone utilizeaza frecventele de 800 si 1.800 MHz FDD din spectrul licentiat al operatorului, ceea ce asigura si o crestere a nivelului de acoperire in interiorul cladirilor. (In cadrul evenimentului de lansare, a fost realizat un experiment live in cadrul caruia a fost folosit un prototip de echipament mobil capabil sa utilizeze 5 benzi de frecventa care au asigurat o viteza de transfer de 1,35 Gbps.)
Reteaua 4G+ Vodafone este disponibila in 330 de localitati din Romania, avand acoperire extinsa in Bucuresti si in capitalele de judet (41 de orase). Pentru promovarea noii retele, Vodafone Romania a anuntat ca serviciile de internet Supernet 4G+ City vor fi disponibile gratuit timp de o luna (5 septembrie - 5 octombrie) in orasele Cluj-Napoca si Iasi.
La momemntul actual, conform Global Mobile Suppliers Association (GSA), tehnologia 4G+ (cunoscuta si sub denumirea LTE-Advanced sau LTE-Advanced Pro) a devenit din ce in ce mai populara, fiind utilizata la nivel global de 147 de operatori in 69 de tari (dintr-un total de 738 de operatori de retele 4G/LTE din 194 de tari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite