Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Planificarea în domeniul resurselor umane și analiza muncii

22 Septembrie 2016




O altă strategie de analiză a muncii este metoda incidentelor critice, care are ca scop identificarea aspectelor cruciale în îndeplinirea sau neîndeplinirea sarcinilor de lucru. Pornind de la obiectivele cheie ale postului, angajații sunt rugați să descrie comportamentele care le-au permis să le atingă. Aceștia sunt rugați să descrie contextul de lucru, factorii care i-au determinat să aibă anumite comportamente, care au fost resursele disponibile de care s-au folosit, ce comportamente au fost eficiente și care nu. Deși este o metodă care presupune mult timp atât din partea analistului, cât și din partea angajatului, ea permite evidențierea unor comportamente obiective, nu doar a unor impresii sau opinii ale angajaților.

Având în vedere utilitatea planificării în domeniul resurselor umane, cât și a analizei muncii, companiile pot avea un avantaj competitiv major prin investirea în aceste activități. Ambele sunt procese complexe ce implică mai multe abordări și metode, cât și anumite costuri, dar în același timp pot reprezenta mijloace pe baza cărora se poate crește implicarea în muncă, productivitatea, retenția angajaților și gestionarea eficientă a resurselor de care dispun organizațiile.

Bibliografie
Armstrong, M. (1996). A handbook of personnel management practice. London: Kogan Page.
Coyle-Shapiro, J., Shore, L., Taylor, S., & Tetrick, L. (2004). The employment relationship. Oxford: Oxford University Press.
Rothman, I., & Cooper, C. (2008). Organizational and work psychology. London: Hodder Education.
Stredwick, J. (2005). Introduction to human resource management (Second Edition). Burlington, MA: Butterworth-Heinemann.
Taylor, S. (2002). People Resourcing. CIPD.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite