Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutiile BitDefender protejeaza eficient reteaua Altex

24 Iunie 2006



In retailul de electrocasnice, electronice, IT&C si multimedia, infrastructura informatica asigura in proportie de peste 80% fluxul comunicarii, devenind astfel de o importanta strategica pentru buna desfasurare a afacerii. Pentru a raspunde in cel mai scurt timp la cererile pietei si pentru a fi permanent in contact cu sediul central, angajatii Altex se folosesc de o retea de tip VPN de peste 1000 de calculatoare si de servere pentru e-mail, pe platforma Linux. Raportarile, informarile catre angajati si comunicarea zilnica se fac de cele mai multe ori prin intermediul e-mailului iar mesajele infectate si spam-ul sunt un pericol la adresa eficientei si sigurantei comunicarii.
altex
Politica de securitate


In momentul in care a fost creata politica de securitate IT pentru firmele componente ale grupului Altex, unul din aspectele importante a fost solutia antivirus. Pentru alegerea solutiei de securitate pentru statiile de lucru si a celei pentru serverul de mail au fost realizate in paralel teste cu mai multe produse. In final au fost alese BitDefender Standard si BitDefender Mail Protection Plus (in prezent solutia a fost upgradata la BitDefender Mail Protection for Enterprises) ca fiind mix-ul perfect pentru situatia data.


Serverul care filtreaza mesajele angajatilor Altex a fost protejat inca din momentul in care erau doar cateva casute de mail cu BitDefender for Postfix. S-a trecut ulterior la BitDefender Mail Protection Plus, iar acum se va face upgrade la noua solutie dedicata serverelor de mail Linux. BitDefender Mail Protection for Enterprises opreste spamul, troienii, virusii sau alte aplicatii periculoase inca de la nivelul serverului de mail. Viteza de actualizare, eficienta si usurinta obtinerii de rapoarte si statistici au ferit astfel in totalitate reteaua de problemele provenite din mesajele e-mail.


Angajatii grupului Altex au ca solutie de securitate BitDefender Standard pentru calculatorul folosit zilnic. Aceasta si datorita faptului ca majoritatea folosesc calculatoarele Davio, realizate de Complet ElectroServ, membra a grupului Altex. Pentru toate calculatoarele Davio este inclus in configuratie BitDefender Davio Edition, care contine un modul antivirus extrem de eficient la aparitiile de noi virusi.


Regulile stabilite de departamentul IT pentru folosirea aplicatiilor Internet si protectia BitDefender au ferit reteaua de intrusi in proportie de 99,99%. In prezent, baza de semnaturi de virusi BitDefender depaseste 400.000 de inregistrari, iar tehnologia bazata pe detectarea semnaturilor de virusi este recunoscuta de AV Test ca fiind una din cele mai rapide de pe piata. Cu ajutorul tehnologiei de detectie euristica B-HAVE, dezvoltata de BitDefender de-a lungul a patru ani, mai mult de 60% din virusii nou aparuti sunt detectati proactiv, fara ingreunarea vizibila a memoriei calculatorului.


Solutia potrivita


“Am dorit sa avem o solutie care sa ne ofere protectie pentru calculatoarele din retea si la nivelul serverului de mail. Angajatii nostri sunt instruiti in ceea ce priveste folosirea aplicatiilor posibil periculoase si aceasta inseamna ca exista sanse foarte mici de contaminare. Cu ajutorul solutiilor BitDefender am limitat posibilitatea de infectare la sub 1%.” a declarat dl. Alin Tuca, IT Communication Manager, ALTEX.


Parteneri


“Implementarea BitDefender in reteaua Altex a fost un prim pas al relatiei de parteneriat dezvoltata ulterior. Viteza de reactie la aparitia de noi virusi, testata atat pe retea cat si in testele impartiale facute de foruri internationale, serviciile oferite si eficienta solutiilor au dus si la dezvoltarea altor proiecte. BitDefender Davio Edition este una dintre actiunile comune, iar pe viitor intentionam sa extindem legaturile dintre cele doua firme, in beneficiul utilizatorilor de calculatoare din Romania.” Oliviu Talianu, BitDefender Regional Manager (Europa de Est).


Noutati



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite