Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

Peste doi ani, 54% din totalul capacitatii de prelucrare a datelor va fi în Cloud

24 Octombrie 2016



"Până în 2019, 54% din totalul capacitatii de prelucrare a datelor va fi în Cloud. Iar dintre capacitatile de procesare in Cloud, 46% vor fi reprezentate de arhitecturi de tip Private Cloud. Ceea ce inseamna ca atat Cloud-ul Public cat si cel Privat vor trebui sa ofere aceeasi experienta, aceleasi functionalitati si acelasi nivel de flexibilitate", a explicat Dorin Pena, director general Cisco România, in deschiderea evenimentului Cisco Connect 2016, care reuneste anual cei mai importanti parteneri locali ai companiei americane.

CEO-ul Cisco Romania a subliniat faptul ca fenomenul de crestere a nivelului de digitalizare a mediului business, accelerat de adoptia extinsa a solutiilor si echipamentelor Internet of Things (pana in 2020 se estimneaza ca peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet), va genera, inevitabil, si o crestere a nivelului de complexitate a infrastructurilor informatice. Care tind sa se transforme in adevarate "cutii negre", fiind tot mai dificil pentru departamentele IT sa cunoasca nivelul de interdepenta al aplicatilor care ruleaza in Data Center, modul in care acestea comunica intre ele, volumele de resurse utilizate, impactul financiar etc. "Din cauza cresterii continue a nivelului de complexitate si a scaderii vizibilitatii asupra infrastructurii, tot mai multe companii se afla in situatia in care o simpla schimbare de configuratie sau aplicarea unei noi politici de securitate poate avea efecte devastatoare la nivel de business", a explicat Dorin Pena.
Raspunsul Cisco la aceste provocari este platforma Tetration Analytics capabila sa colecteze milioane de informatii din intreaga infrastructura a unui centru de date si sa le analizeze asigurand managerilor IT o vizibilitate extinsa asupra Data Center-ului. Informatiile oferite in timp real de platforma Cisco asigura eficientizarea proceselor operationale, prevenirea si eliminarea downtime-urilor, simplificarea procesele de inlocuire a aplicatiilor si de migrare a acestora in Cloud. Totodata, Cisco Tetration contribuie la cresterea nivelului de securitate si disponibilitate al intregii infrastructurii si simplifica procedurile de respectare a conformitatii cu standardele si cerintele in vigoare in varii industrii.
"Tendintele din tehnologie trebuie cunoscute si analizate pentru a vedea care este impactul lor asupra afacerilor. Vorbim despre mobilitate, Cloud si, mai nou, despre inteligenta artificiala, al carei rol in transformarea afacerilor trebuie, de asemenea, analizat cu foarte mare atentie", a declarat Michael Koons, vicepresedinte World Wide Systems Engineering Cisco, prezent la evenimentul de la Bucuresti.
Cisco Connect s-a desfasurat anul acesta sub sloganul "On the edge of now" si a reunit peste 1.000 de participanți si 20 de expozanți prezenti cu demo-uri in zona expozitionala.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite