Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conferința Utilizatorilor Esri,Trimble și Harris-Exelis 2016

27 Octombrie 2016




Expoziţie
Conferința Utilizatorilor Esri 2016 a inclus un spațiu expozițional în cadrul căruia participanții la eveniment au avut posibilitatea de a vedea aplicații practice ale soluțiilor geospațiale în varii scenarii de lucru, precum și demo-uri ale celor mai noi tehnologii Esri. Expoziția a oferit totodată vizitatorilor oportunitatea de a intra în contact cu o serie de parteneri locali și internaționali ai Esri și de a stabili relații de colaborare cu aceștia.

SAP România
Esri-SAP, un parteneriat cu eficiență crescută
"Esri și SAP au o relație îndelungată de parteneriat la nivel global, numeroase soluții Esri fiind integrate nativ în portofoliul de aplicații SAP. Atât SAP, cât și Esri sunt lideri de industrie, iar parteneriatul ne permite să oferim soluții performante și foarte robuste, testate și utilizate pe scară largă atât la nivel global, cât și local, în România având foarte mulți clienți comuni.

De exemplu, printre clienții noștri se numără companii din domeniul distribuției energiei electrice, care utilizează platforma ArcGIS pentru afișarea întregii rețele de transformatoare și de linii de înaltă tensiune care le conectează. Cu SAP Hana realizăm atât analiza în timp real a nivelului de încărcare al rețelei, cât și analiza predictivă a vârfurilor de sarcină preconizate să apară, astfel încât clientul poate face o alocare dinamică proactivă a resurselor. Într-un astfel de sistem, alimentarea cu date în timp real este asigurată de o rețea de senzori, datele sunt localizate pe hartă cu ajutorul platfomei ArcGIS, iar SAP asigură capabilitățile de analiză.

O aplicație similară acestui model există și în cazul companiilor de apă: cu ajutorul ArcGIS se realizează o hartă detaliată a rețelei de distribuție, pe care sunt vizualizate în timp real informațiile generate de senzorii care colectează date de la substații, conducte, puncte de distribuție etc. Soluția SAP realizează partea de analiză, cu ajutorul căreia se pot obține informații direct acționabile, cum ar fi, de exemplu, analiza riscului de defectare a anumitor componente critice ale rețelei de distribuție, intervalul adecvat de realizare a operațiunilor de mentenanță etc.



O altă zonă în care colaborarea SAP-Esri este valorificată optim este agricultura. Cu ajutorul aplicațiilor Esri se poate realiza o hartă detaliată a întregii suprafețe de cultură – indiferent de dimensiunile și/sau de gradul de dispersare al acesteia –, pe care se localizează informațiile generate de rețelele de senzori care analizează nivelul fertilității în sol (prin indicarea concentrației elementelor chimice relevante, a nivelului de umiditate etc.). Pe baza acestor informații, soluțiile SAP realizează un algoritm de analiză predictivă, generând o estimare a nivelului de productivitate a culturii pe suprafețe cu dimensiuni variabile, în funcție de componenta chimică depistată. Aplicațiile SAP oferă astfel un suport decizional esențial pentru agricultura de precizie, permițând intervenții localizate, ceea ce elimină necesitatea tratării întregii culturi și asigură economii importante atât la nivel de inputuri agricole, cât și ca muncă și consumuri de carburant și garantează creșterea randamentului culturii la nivel de parcelă."
Vlad Stănescu, SAP Platform Solutions Business Development Manager CEE, SAP România

Danish Hydraulic Institute (DHI) expert în domeniul apei şi mediului în România DHI România

"Colaborarea cu Esri ajută în dezvoltarea de soluții integrate, profesionale și care aduc plus valoare proiectelor derulate"

"Institutul Danez de Hidraulică (DHI) are un acord de colaborare la nivel global cu Esri, DHI având filiale în peste 35 de țări, inclusiv în România, unde este prezent de nouă ani. Suntem partener Esri Silver și avem până în prezent mai multe soluții Mike by DHI integrate în platformă ArcGIS. Utilizăm soluțiile Esri integrate în sistemele Mike Powered by DHI de modelare, cu aplicații hidrologice și hidraulice pentru a crea sisteme de suport decizional, cum ar fi sisteme de prognoză şi alertare la inundații, management integrat al resurselor de apă, atât de suprafață, cât și subterane, calitate a apei, renaturare zone umede, utile atât pentru Administrații Bazinale de Apă, Inspectorate pentru Situații de Urgență, precum și alte instituții ale administrației publice. Am realizat un astfel de proiect, de prognoză şi alertare la inundații pentru Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad – primul proiect de acest tip implementat în România. Recent, am mai implementat Mike Operations și în cadrul unui proiect transfrontalier care urmărește îmbunătățirea managementului în situațiile de urgență. În cadrul proiectului, DHI a dezvoltat componenta de prognoză a zonelor inundabile, creând un model hidrodinamic în timp real prin preluarea datelor de debit și nivel furnizate de rețeaua de senzori a Administrației Naționale Apele Române. Pe baza acestor date de prognoză furnizate în timp real am creat o bandă de inundație, cu extindere și adâncimi, care este preluată în soluțiile Esri, pentru a le transpune în hartă, astfel încât să ofere informații detaliate despre zonele care vor fi afectate în cazul unei inundații. Este vorba de o prognoză cu un timp de anticipație de până la 48 de ore, pe baza căreia ISU poate aloca resurse și poate interveni în timp util în cazurile de intervenție.

Integrarea cu ArcGIS ajută în dezvoltarea soluţiilor pe care noi le oferim, deoarece, chiar dacă se cunoaște o bandă de inundație și se folosesc informații în timp real, dacă nu o poți vizualiza în context și dacă nu ai detaliile necesare nu poți lua rapid măsurile de maximă eficiență în astfel de situații. Soluțiile Esri – cum este de exemplu ArcGIS GeoEvent Processor – completează sistemele DHI și permit crearea unor sisteme de suport decizional pe baza cărora pot fi alocate optim resursele în cazurile de intervenție. Serviciile de hartă Esri pe care le integrăm în aplicațiile noastre operative ne ajută astfel să creăm un fundal intuitiv și foarte util în analizele predictive."
Maria Chevereșan, Managing Director DHI România

Teamnet
"Soluțiile Esri ne ajută să furnizăm servicii integrate cu valoare adăugată pentru clientul final"
"Teamnet este partener Esri din 2008, fiind primul Esri Silver Partner din România. În cadrul Teamnet dezvoltăm numeroase aplicații care includ componente de hartă și avem propriul departament GIS, deci colaborarea cu Esri a venit ca un lucru firesc.
Printre proiectele Teamnet implementate în care am utilizat aplicațiile Esri se număra 112 – Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, care include o componentă de hartă pentru localizarea apelului și identificarea forțelor de intervenție cele mai apropiate; sisteme de suport decizional pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență, precum și în proiecte ample de protejare a mediului. În ultimii cinci ani, am început să utilizăm intens soluțiile Esri și în proiectele de integrare a Directivei europene INSPIRE, care prevede ca toate instituțiile publice să furnizeze date geospațiale în formate standardizate.

Un alt domeniu în care integrăm soluțiile Esri în propriile noastre aplicații este cel al aeronavelor fără pilot (UAV). Teamnet comercializează aeronave cu aripă fixă, cu o autonomie de zbor extinsă de până la 30 km și care transmit imagini video și/sau fotografii în timp real. Prin mozaicarea acestor fotografii se obține o imagine a întregii zone survolate, respectiv un ortofotoplan care poate avea rezoluții de la 1 cm la 20 cm, în funcție de necesitățile și cerințele clienților.
Furnizăm servicii de dronă atât pe plan intern – cum ar fi în cazul proiectelor cadastrale, unde colectăm date cu acuratețe ridicată, acoperim suprafețe mari într-un timp foarte scurt și venim astfel în completarea datelor obținute din teren –, cât și extern. De exemplu, ne adresăm cu serviciile de dronă administrațiilor locale, pentru care oferim suportul necesar realizării lucrărilor cadastrale, a planului de urbanism general, a lucrărilor de proiectare/ investiții etc. –, direcțiilor agricole – pentru evaluarea utilizării terenurilor, stabilirea gradului de calamitare a culturilor, a ariilor afectate etc. –, dar avem clienți interesați și din domeniul silviculturii – care doresc să realizeze cu ajutorul dronelor amenajamentul silvic –, sau al constructorilor de drumuri. În toate aceste domenii de aplicare, soluțiile Esri ne ajută să furnizăm servicii integrate cu valoare adăugată pentru clientul final.

Pentru Teamnet, ArcGIS reprezintă cea mai bună alegere existentă la momentul actual pe piață, alegerea noastră fiind susținută atât de robustețea și calitatea soluțiilor geospațiale Esri, cât și de faptul că oferă o foarte bună platformă pentru companiile care dezvoltă software, cum este cazul nostru. Esri Developer Network este o rețea globală de dezvoltatori software ce reunește o comunitate de specialiști pentru care Esri pune la dispoziție numeroase instrumente și informații utile pentru realizarea de soluții capabile să răspundă exact și eficient la cerințele și nevoile reale ale clienților finali."
Iurie Maxim, GIS Manager Teamnet



Tags: GIS, Esri Romania

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite