Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Kaspersky Lab creeaza o echipa pentru situatii de urgenta in domeniul infrastructurilor critice

02 Noiembrie 2016



Securitatea cibernetica moderna necesita, pe langa cele mai bune tehnologii, cele mai bune si mai recente informatii despre amenintari, mai ales atunci cand infractorii cibernetici vizeaza obiective din infrastructura critica. Kaspersky Lab a fondat Industrial Systems Computer Emergency Response Team (cunoscuta drept Kaspersky Lab ICS-CERT) – o entitate globala CERT care urmareste incurajarea colaborarii intre jucatorii din infrastructura critica, companii comerciale si institutii guvernamentale. Prin intermediul KL-ICS-CERT, Kaspersky Lab vrea sa impartaseasca propria experienta in protejarea sistemelor industriale si sa coordoneze schimbul de experienta in materie de informatii despre amenintari si metode de protectie intre toate partile interesate.

In prezent, in securitatea cibernetica este foarte importanta acumularea de informatii despre cele mai recente tipuri de amenintari, pentru a dezvolta tehnologii de protectie. Situatia are o aplicabilitate si mai mare in infrastructura industriala, unde exista amenintari specifice, personalizate, in materie de hardware si software si reglementari stricte. Din postura de companie de securitate, noi avem ani de experienta in analiza amenintarilor si in ceea ce priveste preventia si detectia acestora, reactia in cazul unui incident, training-ul personalului si predictia vectorilor de atac. Suntem optimisti ca schimbul de informatii sau, in sens mai larg, schimbul de cunostinte intre companiile de securitate si operatori, este un pas important catre o infrastructura critica mai sigura. Prin dezvoltarea ICS-CERT, suntem prima companie privata de securitate care isi pune la dispozitie cunostintele si experienta in acest domeniu”, comenteaza Andrey Doukhvalov, Head of Future Technologies and Chief Security Architect, la Kaspersky Lab.
Echipa pentru situatii de urgenta in domeniul sistemelor industriale este un proiect special Kaspersky Lab care va pune la dispozitie o gama larga de servicii de informatii – de la cele despre amenintari recente, incidente de securitate si strategii de diminuare a riscurilor, consultanta si servicii in domeniul investigatiilor. Pe langa informatii despre amenintari si vulnerabilitati, Kaspersky Lab ICS CERT va pune la dispozitie si experienta sa in materie de conformare la reglementari. Fiind un proiect necomercial, ICS-CERT va impartasi informatii cu membrii sai, fara niciun cost.
Din postura noastra de furnizor de solutii de securitate specializate, pentru sisteme de control in domeniul industrial, lucram cu clientii intr-un mod similar cu functionarea unei entitati CERT tipice. Adevarata securitate vine din schimbul de informatii pe tema celor mai recente amenintari si vulnerabilitati de securitate, oferind servicii cum sunt raspunsul in cazul unui incident, teste de intruziune si training-ul personalului. Infiintarea ICS-CERT este o miscare fireasca pentru noi, de a ne impartasi cunostintele si experienta cu intreaga industrie si a de a invata de la ceilalti, pentru ca amenintarile sunt in continua schimbare”, a spus Andrey Suvorov, Head of Critical Infrastructure Protection Business Development la Kaspersky Lab.
Echipa pentru situatii de urgenta in domeniul sistemelor industriale este deschisa la primirea de noi membri si ii asteapta pe toti cei interesati. Detalii privind termene si conditii si viziunea despre schimbul de informatii sunt disponibile pe site-ul oficial Kaspersky Lab ICS-CERT.













Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite