Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Enterprise Concept estimeaza dublarea cifrei de afaceri in acest an

02 Noiembrie 2016Grupul Enterprise Concept, unul dintre principalii jucători de pe piața BPM (management al proceselor de business) din România, estimează pentru 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro. Grupul a fost constituit anul trecut, după ce compania Enterprise Concept a fost achiziționată de integratorul de aplicații Hex IT, iar rezultatul reprezintă o dublare față de business-ul cumulat al celor două companii în anul 2015.

„Creșterea afacerilor din acest an are la bază nevoia companiilor de a adopta tehnologiile digitale, de a-și optimiza și automatiza procesele de business. Aceste transformări sunt necesare pentru a-și atinge țintele de profit, în condițiile concurenței puternice și a scăderii marjelor, în toate domeniile de activitate”, declară Radu Voicu, CEO Enterprise Concept.
Enterprise Concept se află încă într-o fază de consolidare, anul acesta investind masiv atât în resurse umane, cât și în dotări tehnologice, dar, cu toate acestea, estimează pentru 2016 o rată a profitului de 7– 8%. În ceea ce priveşte planurile pentru 2017, grupul are în vedere o creștere a cifrei de afaceri cu 50%, până la nivelul de 3 milioane de euro, pe fondul maturizării pieței locale de BPM.
În ceea ce privește liniile de business, serviciile de management al proceselor de business (BPM) au o pondere în afaceri de circa 75%, restul de 25% fiind generată de integrarea de soluții. Enterprise Concept are în prezent în portofoliu peste 35 de clienți, în special de tip enterprise, dar și companii medii, atât locale, cât și multinaționale, din domenii precum retail, agribusiness, automotive, bancar şi construcții.
În prezent, business-ul Enterprise Concept este generat în întregime de proiecte de pe piața din România, dar compania își propune ca, în anii următori, 25 – 30% din afaceri să provină din piețele externe. În acest sens, au fost deja iniţiate contacte cu clienți din Spania, Dubai și din piețe mature, cum ar fi Marea Britanie, țările nordice, Olanda.
Grupul a evoluat pozitiv în ultimul an și în ceea ce privește numărul de angajați, având în prezent în echipă circa 60 de persoane, dintre care 52 de specialiști în consultanță de business și implementare IT. Anul acesta, Enterprise Concept a realizat peste 25 de angajări, iar pentru 2017 are în plan extinderea cu alți circa 25 de noi membri în echipă. Proiectele extrem de provocatoare și mediul de lucru flexibil constituie motivația oamenilor ce compun Enterprise Concept, precum și un punct de atragere a noilor talente în cadrul companiei.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite