Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

LiberNet aduce in Romania Telkonet,sistemul pentru acces Internet in hoteluri/cladiri - un interviu cu Mihai Baron, presedinte si fondator LiberNet

24 Iunie 2006



Nicolae Oaca: Cine este LiberNet?


Mihai Baron: LiberNet (www.libernet.ro) este o companie privata, cu capital mixt roman si canadian. Actionari majoritari sunt eu si bunul meu prieten, domnul inginer Doru Chipurici. Furnizorii firmei noastre sunt companii lideri in domeniile lor de activitate, cum ar fi Telkonet Inc, C-Com Inc, NetSys, City-Netek, Sendek Inc, Hune Inc, etc.


NO: Care sunt serviciile pe care LiberNet le lanseaza pe piata romanesca?
SimpleDiagram-canada
MB: Consideram ca in Romania turismul va trebui sa joace un rol mult mai mare si ca baza turistica se va ameliora continuu. Pornind de la aceasta premiza, ne vom adresa sectorului comercial cu preponderenta sectorului hotelier, oferind o solutie foarte fiabila pentru accesul la Internet al turistilor, in fiecare camera. Solutia in sine poate fi folosita pentru absolut orice cladire, unde nu se doresc re-cablari structurale.


NO: Care sunt clientii vizati?


MB: Clientela vizata o constituie hotelurile sau orice alta cladire, care doreste sa aiba acces la internet, intrucat tehnologia folosita va transforma toate prizele electrice din cladire in puncte de acces la internet. Este un deranj imens sa gauresti peretii pentru o cablare structurala cu fibra optica si este destul de incomod ca in hoteluri clientii sa fie obligati sa isi re-configureze laptopurile in functie de modemul ADSL existent, sau sa fie configurate de fiecare data cand un client viziteaza hotelul. Noi aducem o solutie simpla, rapida si eficienta: in 2-3 zile cladirea este conectata la Internet, fara ca cineva macar sa ne vada prin hotel. Cladirile de orice fel, inclusiv cele cu caracter istoric, pot beneficia rapid de aceasta tehnologie. Renumitul om de afaceri Donald Trump, nu numai ca foloseste acest sistem pentru cladirile sale mai vechi, dar in noul sau zgarie-nori, Trump Tower, a preferat echipamentele noastre fata de instalarea de CAT 5 si fibra optica.


NO: Ce solutii propuneti pentru telecomunicatiile din Romania?


MB: In plus, fata de cele de mai sus, vom introduce pe piata noi sisteme cum ar solutii de distributie a semnalului internet cu mare viteza, 128 si chiar 200 Mb/s, folosind firele telefonice existente sau cablul coaxial existent. In mare, acestea sunt un model de concentratoare/CPE ce ajung la viteza de cca 128-200 Mb/s, mai mult decat suficient pentru multimedia de orice fel. Vom distribui de asemenea, la preturi foarte competitive, concentratoare DSLAM si VDSLAM precum si modemuri ADLS+2 si VDSL, de mare viteza. Vom avea si un departament radio/wireless, acolo unde alte solutii nu sunt viabile.


NO: Cine este Telkonet, furnizorul sistemului pentru acces Internet in hoteluri/cladiri?


MB: Telkonet este listata la bursa din SUA (simbol TKO), care a produs si brevetat un sistem (si subansamblele acestui sistem) care consta din Gateway, Extender, iBridge si iCoupler. Aceste echipamente functioneaza astfel: la tabloul electric, sa zicem dintr-un hotel, magistrala Internet se conecteaza la Telkonet Gateway™. De acolo, semnalul intra in Telkonet Coupler™ care va transforma semnalul internet si ii va permite sa circule pe instalatia electrica existenta. Ajuns in orice camera a hotelului, semnalul este re-transformat in semnal internet prin intermediul Telkonet iBridge™, la care clientul are acces imediat prin simpla conectare a laptop-ului, fara nicio reconfigurare.


Este o diferenta mare intre sistemul PLC (Power Line Communications) conform standardului HomePLug si tehnologia comerciala PLC brevetata de Telkonet. Corinex, Siemens, Belkin au adoptat Standardul HomePlug si furnizeaza echipamente pentru case individuale, avand o acoperire redusa, maxim 15 modemuri, fata de cele 1023 modemuri care sunt suportate de Gateway-ul Telkonet.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite