Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Proiectul ”Dezvoltarea de soluţii inovative pentru produse şi tehnologii noi, cerute de piaţă, prin valorificarea expertizei in domeniul materialelor avansate şi transferul de cunoştinţe către mediul privat"

15 Noiembrie 2016




Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI derulează, incepand cu data de 09.09.2016, proiectul cu titlul „Dezvoltarea de soluţii inovative pentru produse şi tehnologii noi, cerute de piaţă, prin valorificarea expertizei in domeniul materialelor avansate şi transferul de cunoştinţe către mediul privat”, acronim TRANSCUMAT, in baza contractului nr. 114/09.09.2016, incheiat cu Autoritatea Natională pentru Cercetare Stiintifică si Inovare în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC), Axa 1, Acţiunea 1.2.3 Parteneriate pentru Transfer de Cunoştinţe.


Valoarea totală a proiectului este de 13.635.000, 00 Lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 12.522.950,00 Lei (din care: contribuţia Uniunii Europene 10.484.213,74 lei; bugetul de stat 2.038.736,26 lei). Proiectul se implementează in Bucuresti, la sediul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare COMOTI, B-dul Iuliu Maniu, nr. 220D, sector 6, pe o perioadă de 60 luni.

Obiectivul principal al proiectului TRANSCUMAT este de a crea un parteneriat stabil, viabil, intre INCD Turbomotoare COMOTI si un grup de intreprinderi interesate să asimileze cunostinţe, abilităţi si competenţe in domeniul cercetării – inovării, valorificand astfel expertiza COMOTI si răspunzand propriilor necesităţi strategice si de dezvoltare care au ca scop cresterea competitivităţii economice.

Rezultatele proiectului se incadrează în domeniul 4 ECO-NANO-TEHNOLOGII SI MATERIALE AVANSATE, subdomeniul „4.4. Materiale”, de specializare inteligentă şi sănătate. Prin implementarea proiectului se urmăreste obţinerea urmatoarelor rezultate: dezvoltarea unei soluţii noi, performante, de realizare a pieselor rotative, paletate; tehnologie inovativă de obţinere a dornurilor de deformare la cald de dimensiuni mici; dezvoltarea de tehnici inovative de investigare şi analiză elementală complexă a materialelor; soluţii inovative pentru dezvoltarea unui material nou, compozit cu matrice metalică din aliaj usor, ranforsat cu particule ceramice şi a unei tehnologii inovative de turnare; soluţii tehnologice si design structural de materiale inovatoare, pe baza de materiale compozite avansate, utilizand tehnologii de procesare performante.

“Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020”

Date de contact:
Director proiect: dr.ing. Cristian PUSCASU
Tel. 021 434 01 98/489, Fax: 021 434 02 41,
e-mail: cristian.puscasu@comoti.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite