Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

INCDTIM Cluj-Napoca, în avangarda eficientizării sistemelor de producție energie alternativă

21 Noiembrie 2016




Dispozitivele realizate de noi pot echipa și centralele termice de apartament, furnizând energia electrică necesară ventilatorului, pompei de recirculare și comenzii electronice, care azi necesită alimentare de la rețea – în cazul întreruperii acesteia, apartamentul rămâne fără încălzire. Cercetările noastre vizează și alte aplicații interesante – utilizarea la automobilele hibride sau clasice pentru recuperarea de energie electrică din căldura evacuată prin toba de eșapament.

În prezent avem realizat un model experimental de tracker cu două panouri fotovoltaice și două lentile Fresnel cu diametrul de 1,2 m, pe care le folosim pentru teste și măsurători complexe în vederea validării performanțelor tuturor modelelor experimentale realizate de noi. În același timp aceste măsurători ne permit compararea datelor cu cele din literatura de specialitate și pot pune în evidență, fără echivoc, superioritatea noilor dispozitive, dacă aceasta există.

Concluzii: Obținerea de energie electrică din surse alternative devine eficientă în cazul producerii distribuite, în sistem off-grid, utilizând un mix de resurse existente în toate zonele rurale de deal și de munte. Se poate demonstra că o utilizare integrală a acestor resurse poate produce energie în exces, utilizabilă pentru încărcarea automobilelor electrice care parcurg zona.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite