Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA: consecvent în compatibilitate electromagnetică

21 Noiembrie 2016




La fiecare ediţie, au fost dezbateri ştiinţifice de înaltă ţinută, într-o atmosferă plăcută, interactivă şi colegială, a fost împărtăşită propria experienţă a fiecăruia, am învăţat împreună. În volumele manifestărilor editate cu această ocazie au fost incluse lucrările prezentate, atât lecţiile invitate şi orale, cât şi comunicările prezentate sub formă de poster. De-a lungul anilor, cele mai valoroase lucrări, după recenzare, au fost sau urmează să fie publicate în reviste precum „Revue Roumaine des Sciences Techniques”, Série Électrotechnique et Énergétique, „Electromagnetic Compatibility/Electromagnetic Field. Research and Development in Romania”, seria Electrotehnica – Electroenergetica sau „Analele Universităţii din Craiova”, seria Inginerie Electrică (indexed in Copernicus Journals Master List). Cele mai recente lucrări urmează să fie publicate în revista „Advances în Electrical and Computer Engineering”, revistă indexată de Thomson Reuters, Institute for the Science of Information (ISI), în Science Citation Index Expanded şi Journal Citation Reports/Science Edition.

Astăzi, după 12 ani de la primul workshop, îmi îndrept privirea către rodul palpabil al ediţiilor organizate ce s-au orientat către încheierea de parteneriate naţionale în domeniu, vizite de lucru (training-uri) în cadrul unor instituţii de profil din străinătate (ca de ex. VITO Mol, Belgia), pentru promovarea de parteneriate internaţionale în vederea participării la competiţii de proiecte. De asemenea, a fost consolidat schimbul de informaţii ştiinţifice prin intensificarea participării cercetătorilor români şi străini în întreaga arie de existenţă şi dezvoltare ce marchează domeniul compatibilităţii electromagnetice, specialişti care în decursul anilor au lucrat cu pasiune pentru a comunica lucrări ştiinţifice de ţinută, cu numeroase elemente de originalitate şi apreciate de comunitatea ştiinţifică a domeniului.

În concluzie, s-ar putea defini ca tot unitar conexiunile între competenţele din domeniul compatibilităţii electromagnetice din ICPE-CA şi piaţa economică din domeniu, ambele intersectându-se pe făgaşul trasat an de an de workshop-ul de compatibilitate electromagnetică.



Tags: ICPE-CA, inovare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite