Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

Cum pot fi eliminate agresiunile din centrele de plasament, cu ajutorul tehnologiei

07 Decembrie 2016



Centrele de plasament sunt şi vor reprezenta un subiect sensibil. Copiii privaţi de îngrijirea parentală au nevoie de orice ajutor pentru ca ulterior să se poată reintegra în societate. Tocmai de aceea abaterile de orice fel şi suferinţele copiilor trebuie reduse la minim.
Majoritatea centrelor de plasament din ţară nu deţin sisteme de supraveghere video sau de securitate. Astfel, nu de puţine ori se întâmpla ca diferite acte de violenţă să aibă loc între tineri, sau între tineri şi angajaţii acestor instituţii. Simpla instalare şi configurare a unor camere de supraveghere poate conduce la eliminarea acestor intenţii, iar în cazul în care acestea se întâmplă totuşi, imaginile pot ajuta la o identificare facială rapidă a victimei şi a agresorului de către organele abilitate.
Violenţa poate fi fi eliminată cu ajutorul tehnologiei, transparenţa având rolul de a responsabiliza personalul şi de a menţine sub controlul comportamentele agresive ale tinerilor.
Securitate pentru un viitor mai bun
Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, deţine în portofoliul său de produse camere de supraveghere ce pot fi folosite cu succes în astfel de centre, atât pentru supravegherea la interior, cât şi pentru cea la exterior. Una dintre camerele Axis potrivite pentru acest scenariu este AXIS M1065-L. Modelul este uşor de utilizat şi instalat prin intermediul suportului de montare pe colţ şi are un raport calitate preţ excelent. Odată ce sistemul este funcţional, camera oferă o supraveghere Full HD atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Printre tehnologiile suportate se numără Wide Dynamic Range, acestea permiţând obţinerea unor imagini excelente chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare. Iar pentru zonele lipsite complet de lumină, camera activează automat un led IR ce permite realizarea unei supravegheri video la 110 grade. O altă tehnologie interesantă a camerei este şi Zipstream, având rolul de a reduce necesarul de lăţime de bandă şi de stocare.
Echipamentul este dotat şi cu un senzor PIR ce permite o detecţie precisă a mişcării pe zona de interes. Acesta poate declanşa alarte sonore, cu ajutorul difuzorului integrat, sau poate transmite emailuri şi stocara informaţii în rezoluţie Full HD.

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite