Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Fujitsu aduce transformarea digitală la București

14 Decembrie 2016



În fiecare an, compania japoneză Fujitsu își prezintă cele mai noi concepte și inovații în cadrul evenimentului Fujitsu Forum de la Munchen. Forumul din acest an s-a desfășurat sub deviza „Driving Digital Transformation” și a atras peste 12500 de participanți și vizitatori. La începutul lunii decembrie, Fujitsu România a organizat o întâlnire la București pentru a oferi celor interesați o sinteză a noutăților dezvăluite la evenimentul global și a principalelor zone de interes ale companiei.

Gabriel Pavel, Country Sales Manager România, a subliniat faptul că Fujitsu oferă o gamă completă de soluții integrate, cu aplicabilitate în numeroase domenii. De exemplu, compania are o expertiză bogată în managementul dezastrelor, datorită rădăcinilor ei japoneze. În țara noastră s-ar putea implementa cu succes un sistem de monitorizare și prevenire a inundațiilor, la care cetățenii să poată contribui în mod activ prin furnizarea de date despre nivelul apelor sau eventualele pagube. Pe același principiu funcționează și platforma de management a traficului Spatiowl, care se bazează în primul rând pe informațiile primite în timp real de la utilizatori.

Sistemul de integrare a datelor RunMyProcess conectează servicii și dispozitive deja existente într-o interfață unitară cu multiple aplicații. În exemplul prezentat, răspunsul rapid și eficient al serviciilor de urgență salvează viața unui biciclist după un accident. Posibilitățile sunt însă mult mai mari, RunMyProcess fiind compatibil în versiunea standard cu aproximativ 2500 de surse inteligente de informație.

Centrele de date Primeflex au fost prezentate de către Alexandru Simion, Technology Sales Consultant. Aceste soluții integrate se află în spatele multor afaceri de succes din România și au avantajul că sunt deja configurate și testate. Produsele din gama Primeflex sunt folosite în domenii ca big data, cloud services, virtualizare, SAP sau HPC. Compania susține că alegerea unei astfel de soluții integrate reduce timpul de implementare și costurile cu 30-60%.
Un exemplu al puterii oferite de centrele de date Fujitsu este programul de analiză a reacțiilor de pe Twitter implementat în Germania. Acesta arată în timp real părerea utilizatorilor despre diverse produse și servicii, pe baza unor cuvinte cheie care definesc gradul de satisfacție. Datele sunt centralizate pe baza unor cuvinte cheie și prezentate în grafice suprapuse peste o hartă interactivă, care arată gradul de satisfacție din fiecare zonă a țării.

Soluţii pentru retail
În România, un domeniu special de interes pentru Fujitsu este sectorul de retail. Tehnologia japoneză asigură funcționarea principalelor rețele comerciale, cum ar fi Kaufland, Carrefour, Auchan, Lidl, Mega Image, Cora sau Petrom. Compania oferă o viziune integrată care nu include doar componentele hardware, dar și software, POS-uri sau aplicații mobile.

În următorii ani, automatizarea vânzării va lua amploare în toată Europa de Est prin implementarea unor soluții de tip self-scanning sau U-reverse. Creșterea costurilor salariale face ca această tehnologie să fie foarte atractivă. Un proiect pilot de self-checkout este testat în acest moment la Auchan Titan, în curând un concept similar va fi introdus și într-un magazin Cora. Fujitsu se pregătește să pătrundă puternic și pe piața de retail banking, după finalizarea proceselor obligatorii de localizare și certificare.

Autentificarea prin palmă, o alternativă precisă
Un produs inovativ care a fost deja adoptat de câteva firme din România este Palm Secure, o soluție de autentificare bazată pe scanarea rețelei de vene din palmă. Rețeaua de vase sanguine este unică și extrem de complexă, oferind nu mai puțin de cinci milioane de puncte de referință, ceea ce face ca sistemul să fie mult mai precis decât alte alternative high-tech, bazate pe analiza amprentelor sau a irisului. În plus, venele din interiorul palmei nu se contractă atunci când este frig spre deosebire de cele din deget.

Senzorul are dimensiuni mici și poate fi conectat prin USB la orice PC sau laptop sau integrat în diverse dispozitive, de exemplu într-un mouse. Scanner-ul și-a găsit deja utilizări multiple: în laptop-uri, bancomate, sisteme de control al accesului în corporații, spitale ori stadioane de fotbal (cazul arenei Ferencvaros din Budapesta) sau pentru a securiza cardurile de sănătate din Turcia.

Toate aceste inovații exprimă filozofia Fujitsu de a pune mereu accentul pe oameni și de a construi soluții inteligente care pornesc de la probleme reale.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite