Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Tech Data isi extinde operatiunile in Romania prin achizitia Avnet Technology Solutions

27 Februarie 2017



Tech Data a anuntat la nivel global finalizarea achizitiei companiei Technology Solutions de la Avnet. Valoarea tranzactiei este de 2.6 miliarde de dolari si include 2,4 miliarde de dolari in numerar si cca 2.78 milioane de acţiuni Tech Data. Ambele companii au filiale in Romania, Avnet insa are o prezenta de peste 9 ani si o echipa mult mai numeroasa. Avnet Technology Solutions are o retea bine structurata de parteneri, printre acestia aflandu-se unii dintre cei mai cunoscuti integratori de sisteme din Romania. De asemenea, compania detine si Avnet Academy, o linie de business dedicata trainingului si certificarilor profesionale pe diverse tehnologii. Technology Solutions este una dintre liniile de business ale corporatiei americane Avnet.


In urma finalizarii tranzactiei globale, filialele din România ale Avnet Technology Solutions si Tech Data devin o singura companie. Pentru partenerii si clientii locali, tranzitia va fi simpla, iar relatiile de afaceri se vor derula ca si pana acum. Persoanele si datele de contact raman neschimbate, atat pentru echipa de vânzari cat si pentru cea tehnica. Viitorul apropiat va aduce o extindere a portofoliului de produse si servicii, precum si abordarea unor noi segmente de piata. Devenim o organizatie mai solida din punct de vedere logistic si financiar, alaturi de care partenerii si clientii vor descoperi noi oportunitati de afaceri. Ramanem aceeasi companie adaptata tendintelor globale, dar care intelege specificul pietei romanesti” declara Paul Miches, Country Manager, Avnet Technology Solution Romania.

Preluarea Avnet Technology Solutions extinde semnificativ activitatea de distributie cu valoare adaugata a Tech Data. Compania combinata detine o amprenta geografica mai mare si mai echilibrata, inclusiv prezenţa in regiunea Asia-Pacific, o piata noua pentru Tech Data. Tech Data este un distribuitor de produse si solutii IT, cu o retea de peste 115.000 revanzatori in cca 100 de tari. Compania are 14.000 de angajati, ocupa locul 108 in top Fortune 500 si are o cifra de afaceri de cca 26.4 miliarde usd.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite