Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conținutul (video) și optimizarea SEO, armele pregătite de marketeri īn 2017

23 Martie 2017



Să aruncăm o privire către trendurile care încep să dețină un rol decisiv când vine vorba de folosirea de mijloace pentru dezvoltarea afacerilor. Este adevărat că suntem zi de zi asaltați de diverse tehnici de marketing, multe dintre ele trec pe lângă noi fără a primi totuși un răspuns, însă la multe dintre ele reacționăm într-un fel sau altul. Care sunt cele mai relevante tendințe în momentul de față și pe care, cât mai curând, le vom îmbrățișa și noi, românii? Experiența și analiza din piață vine acum cu răspunsuri.

Conținutul, de preferat cel video

Am început să consumăm din ce în ce mai mult conținut video, mai ales în timpul liber, dar și înainte de o ședință sau chiar în timpul programului de lucru. Aceasta reiese și din statisticile publicate de YouTube, 3,25 miliarde de ore de video sunt vizionate numai prin canalul lor în fiecare lună. Concurența lor, Facebook, oferă deja serviciul de streaming video – Facebook Live celor peste 1,5 de miliarde de utilizatori din întreaga lume. Vom vedea cât de curând cum din ce în ce mai multe platforme își vor crea propriile instrumente pentru distribuirea de conținut video pentru publicul din întreaga lume. Deși crearea de clipuri video de brand este de regulă costisitoare, această tendință va juca un rol din ce în ce mai important în comunicarea de marketing. Totodată, se fac progrese și în crearea de video-uri în mai multe limbi tocmai pentru ca factorul ‘localizare geografică’ să fie din ce în ce mai puțin important.

SEO-ul este „iepurele din mânecă”
Spre optimizarea conținutului de pe website-uri și bloguri ne îndreptăm. Internetul este plin de conținut (de multe ori irelevant) și devine din ce în ce mai greu să te afirmi pe piață, indiferent de domeniul de activitate. Cel mai important motor de căutare (Google) funcționează după algoritmi bine stabiliți și aceasta înseamnă că și businessurile trebuie să le urmeze. Deși industria SEO este considerată destul de volatilă din cauza numeroaselor schimbări în algoritmul Google din ultima perioadă, a devenit extrem de important ca specialiștii să țină pasul tendințelor ce pot afecta drastic topul căutărilor. Și practica de PPC (Pay-per-click) se dezvoltă în paralel, fiind adoptată de cei ce doresc să obțină rezultate pe termen scurt. Deși pe cele două direcții strategice (conținutul video și optimizarea SEO) vor merge cele mai multe companii, să nu uităm de:

Adaptarea în funcție de dispozitive
Piața de dispozitive mobile are foarte mare potențial. Atât de mare încât zilnic Google caută modalități prin care să le ofere utilizatorilor de telefonie mobilă (în special) o experiență aparte. Așa-numitele „Mobilegeddon“ sau actualizările de la Google pentru mobil sunt încă un pas făcut în această direcție pentru ca proprietarii de site-uri să fie încurajați să dezvolte site-uri adaptabile (în funcție de rezoluția ecranului) pentru a crește și mai mult viteza de încărcare a site-ului de pe dispozitivele mobile. Nu e de mirare că un site ce se încarcă mai ușor aduce mai mulți vizitatori, pe care îi poți converti mai ușor în clienți.

Apropierea de client prin aplicații de mesagerie
A crescut și numărul utilizatorilor lunari de aplicații de mesagerie, iar companiile au găsit altă nișă pentru a-și extinde oportunitățile de afaceri. WhatsApp, Snapchat, Facebook Messenger au crescut mult mai rapid decât alte rețele sociale, cum ar fi de exemplu Instagram sau Twitter. De aceea, brandurile încep să se promoveze prin intermediul lor și își facilitează dialogul cu utilizatorul.

Folosirea liderilor de grupuri cu influență
Conceptul nu este nou, așa-zișii „influenceri” au de obicei o comunitate activă în jurul lor (cei mai mulți au un blog, dețin un canal de Youtube sau o pagină de Facebook), iar opinia lor provoacă de obicei anumite reacții. În funcție de target, trebuie aleasă persoana care are abilitatea de a schimba comportamente și care să aibă un impact asupra deciziei de cumpărare. Dacă luăm în considerare raportul Nielsen, 92% dintre persoane au mai multă încredere în recomandările „din gură în gură” decât în acțiunile companiilor de a-și promova serviciile. În 2017 avem toate șansele să obținem beneficii de pe urma liderilor cu influență, mai ales în mediul online.

Toate aceste tendințe trebuie susținute de marketeri și prin campanii de emailing, procese de lead generation și activitate în social media. Să privim așa anul acesta: avem infrastructura și tehnologia necesară, nici vorbă sa ne mai ocolească inspiraţia!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite