Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> BI >> Stiri si comunicate

„Self service BI”, o solutie tot mai ceruta pe piata locala

24 Aprilie 2017



Plaut Consulting si Qlik au facut publice cateva cifre cu privire la piata locala de „self service BI”. Termenul a fost introdus de Gartner si defineste solutiile care permit analiza si interpretarea rapida a datelor de catre orice angajat, fara suport din partea departamentului IT. Conform unei estimari a celor doua companii, piata locala de self-service Business Intelligence (BI) a crescut cu 35% in 2016, in urma finalizarii unor proiecte de anvergura in domeniul bancar si retail online. Qlik este, de altfel, una dintre solutiile lider la nivel mondial pe acest segment este Qlik, care poate fi folosita de pe o gama variata de dispozitive, de la desktop PC-uri la cele cu ecran tactil. Plaut Consulting este master reseller Qlik in Romania. Concurenta directa este PowerBI de la Microsoft si Tableau Software, ambele solutii bine reprezentate local.

In Romania, clienti precum Banca Transilvania si eMAG utilizeaza solutia Qlik, dezvoltata de compania Qlik, cu ajutorul careia pot fi analizate informatii din multiple surse, de la baze de date tranzactionale la fisiere Excel. Banca Transilvania deruleaza un proiect amplu de transformare digitala, in care componenta de self-service Business Intelligence are un rol esential. Peste 6.500 de angajati vor folosi QlikView pentru a interpreta datele existente in sistemele tranzactionale. Pe baza analizelor obtinute in timp real, angajatii bancii pot lua decizii mai informate si vor oferi clientilor o experienta imbunatatita. Pentru Banca Transilvania, datele devin astfel o resursa strategica si un diferentiator competitiv. Similar, eMAG foloseste Qlik pentru analiza intregului spectru de date. Inclusiv retaleri offline, precum Carrefour, folosesc solutii bazate pe Qlik pentru analiza datelor.

Piata romaneasca de BI a inregistrat o deschidere considerabila catre solutiile de self-service Business Intelligence. Cinci banci de top din Romania folosesc Qlik pentru analiza datelor la nivel de utilizator, iar situatia este similara si in alte sectoare economice. Avantajul Qlik este reprezentat atat de reteaua de parteneri foarte specializati, pentru care BI este principala arie de competenta, dar si de modelul asociativ de analiza a datelor, patentat de Qlik. Reusim astfel sa ne impunem si sa avem o cota de piata majoritara”, a declarat Marius Stoica, Sales Manager Qlik pentru regiunea Europa de Sud-Est.

In 2016, Plaut Consulting si-a dublat cifra de afaceri, realizata in principal din implementari de BI si ERP (Enterprise Resource Planning). Valoarea vanzarilor de Business Intelligence, licente si servicii de catre Plaut Consulting a depasit 12 milioane de lei (2,67 de milioane de euro), in crestere cu 120% fata de anul precedent. „Proiectele mari de Qlik si SAP ne-au permis obtinerea unor venituri de peste 18 milioane de lei (4 milioane de euro) in 2016 si o crestere de 100% fata de anul precedent. Vanzarile de Qlik reprezinta aproximativ 65% din cifra de afaceri, ceea ce se reflecta si in structura echipei. Avem consultanti competenti, capabili sa sustina derularea unor proiecte complexe precum cele de la Banca Transilvania”, a afirmat Alexandru Grosu, Director General Plaut Consulting.(Foto)



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite