Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Garanti Bank Romānia a implementat soluția open source a Allevo pentru procesarea plăților

25 Aprilie 2017



O soluție open source completă pentru conectarea la SWIFTNet în conformitate cu standardele în vigoare
Garanti Bank România a ales soluția open source FinTP, de la Allevo, pentru conectarea la SWIFTNet, care asigură totodată conformitatea cu standardele și reglementările SEPA, în vederea optimizării operațiunilor pe care le desfășoară. Banca își continuă, astfel, trendul ascendent pe piața românească, oferind clienților servicii îmbunătățite.
Prin implementarea FinTP, Garanti Bank România beneficiază de o tehnologie care contribuie la reducerea costurilor și asigură controlul asupra codului sursă al aplicației, eliminând astfel obișnuita dependență de furnizor. În același timp, instituția are acces la procesul de dezvoltare a produsului și la auditul său, ambele desfășurându-se în deplină transparență.
FinTP integrează din punct de vedere tehnic diverse aplicații de business, conectând sistemele back-office ale băncilor la infrastructuri de piață externe. FinTP are înglobat un mecanism de rutare ce redirecționează mesajele în funcție de reguli și conținut. Procesarea mesajelor se realizează în doi pași: inițial, se mapează mesajele SWIFT FIN, XML sau orice alt format exportat din aplicația de back-office la tipul de mesaj ISO 20022, după care se aplică regulile operaționale convenite pentru trimitere sau primire. FinTP asigură reconciliere și funcții avansate pentru căutarea plăților și raportare. Tehnologia de bază conferă persistență tranzacțiilor end-to-end, multi-threading, precum și o componentă fiabilă de securitate, inclusiv în ceea ce privește gestionarea grupurilor, utilizatorilor, profilurilor și funcțiilor.



Garanti Bank România pune accent pe actualizarea permanentă a infrastructurii IT, astfel încât să menținem calitatea serviciilor cu care sunt obișnuiți clienții băncii. Considerăm că IT-ul nu reprezintă o investiție care se face o singură dată, ci un proces care necesită un efort susținut, pentru a le asigura clienților cele mai bune condiții. FinTP ne oferă flexibilitate în proiectarea infrastructurii de business în concordanță cu strategia noastră”, a declarat Fatih Arpas – ICT Director, Garanti Bank România.
FinTP este un software open-source distribuit sub licența gratuită GPLv3. Acest model de distribuție este diferit față de ce se practică în mod curent în această industrie, avantajul său principal fiind acela că înlătură orice dependență de furnizor.
Am ales Allevo, nu numai pe baza calității și a reputației pe care le are, ci și datorită modelului de distribuție open-source, care nu ne-a fost oferit de ceilalți furnizori. Sistemul de licențiere GPLv3 oferă pentru Garanti Bank România control complet asupra codului sursă al aplicației”, a menționat dl. Arpas.
Colaborarea cu Garanti Bank România a fost extraordinară. Odată puse la punct detaliile și cerințele, echipa noastră împreună cu cea a băncii și-au unit eforturile pentru a implementa această soluție într-un timp record de 3 luni care, având în vedere complexitatea fluxurilor operaționale și a arhitecturii de ansamblu, reprezintă o adevărată realizare. Noi, Allevo, ne mândrim cu acest nou exemplu care ne întărește convingerea că modelul de distribuție open-source pe care-l practicăm este nu doar atractiv, ci și potrivit pentru această industrie”, a spus Sorina Bera, CEO Allevo.

Despre Garanti Bank România
Garanti Bank face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN sa).
Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 14 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. În iulie 2015, grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a preluat controlul asupra TGB.
Garanti Bank România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de sucursale și peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.
În 2016, Garanti Bank a fost premiată de prestigioasa revistă Global Finance pentru „Best Consumer Digital Bank in Romania”. Distincția a fost acordată în cadrul evenimentului „2016 World’s Best Consumer Digital Banks in Central and Eastern Europe Competition”.
Pentru informații suplimentare, vă invităm să accesați http://www.garantibank.ro/



Despre Allevo

Allevo este o companie furnizoare de soluții software care sprijină instituțiile financiare de toate tipurile și dimensiunile să reducă costul total al investiției și să atingă interoperabilitate de-a lungul întregului lanț de distribuție, prin utilizarea FinTP, aplicația open source care procesează tranzacții purtătoare de valoare, automatizează fluxuri de operațiuni și asigură conformitatea cu diversele standarde și reglementări din industria financiar-bancară.
Distribuția FinTP garantată de Allevo este destinată să crească competitivitatea, să elimine riscul operațional și să facă sistemele de procesare a tranzacțiilor financiare accesibile și pentru întreprinderile mici și mijlocii.
www.allevo.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite