Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Informatica in management

26 Mai 2004



Conform proverbului „omul cat traieste invata“ va semnalam aparitia lucrarii „Informatica in management“ sub semnatura lui Mircea Badut, cunoscut colaborator al revistelor de specialitate din Romania. Autorul, inginer consultat in domenii precum Computer Aided Design, Geographical Information Systems sau aplicatii de baze de date, are in portofoliu inca sase titluri. Fara a intra in profunzime „Informatica in management“ este o carte de cultura informatica profesionala, o radiografie a unei organizatii moderne din care se desprinde un cod de reguli, exemple si recomandari pentru persoanele aflate la conducere.


Autorul declara: „In esenta, planificarea si controlarea activitatilor derulate intr-o organizatie sau intreprindere– indiferent de natura / obiectivul acesteia– inseamna gestionarea de informatii: despre resursele materiale, tehnice, umane, financiare, de timp, energetice; despre modalitati de lucru, reguli si tehnologii; despre relatiile dintre entitatile angrenate; despre legaturile cu mediul economico-social. Acceptand acest simplu fapt va parea firesc aportul/sprijinul pe care informatica il poate aduce in management, sub toate aspectele acestuia.“


Lucrarea este structurata pe urmatoarele capitole: organizarea intreprinderii, dotari harware si software, retele de calculatoare, Internet-Intranet, achizitiile de IT, informatica in compartimentele organizatiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite