Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Cea mai buna protectie impotriva WannaCry? Un plan de recuperare post dezastru

23 Mai 2017Un contextul atacurilor recente cu virusul WannaCry, QNAP îndeamnă utilizatorii să-și instaleze actualizările sistemului de operare Windows si sa dezvolte planuri de recuperare a datelor în caz de dezastru, prin utilizarea funcțiilor de backup disponibile pe QNAP NAS.Prima linie de apărare împotriva amenințărilor aplicațiilor malițioase constă în înșușirea unor obiceiuri sigure în operarea cu date sensibile (incluzând actualizarea regulată a aplicațiilor software, refuzul de a deschide email-uri ce par nesigure, renunțarea în a mai vizita siteuri necunoscute sau cu reputație îndoielnică etc). Cei mai mulți experți antivirus sunt de acord că backup-ul regulat este un mod fundamental și important de a vă proteja.

Utilizatorii de Windows pot folosi aplicația gratuită QNAP NetBak Replicator pentru a realiza backup-uri periodice ale fișierelor de pe PC pe QNAP NAS, în timp ce toți utilizatorii ar trebui să activezefacilitatea "Snapshots"pentru a proteja datele de pe NAS. Pentru a recupera datele la nevoie, se va alege printr-un click una dintre multiplele versiuni snapshots. O copie "snapshot" poate înregistra, de asemenea, metadatele fișierelor dincolo de sistemul de alocare, permițând utilizatorilor să conserve și să restaureze multiplele versiuni, ale aceluiași fișier, folder sau chiar a întregului volum. Dacă va avea loc un atac ransomware asupra sistemului sau va apărea o altă situație neașteptată, utilizatorii pot restaura ușor și rapid datele așa cum au existat la un moment dat.

Snapshot Replicafacilitează protecția dublă, replicând snapshot-urile pe un QNAP NAS sau pe un alt server. QNAP Labs a simulat atacuri ransomware și a confirmat că backup-urile și snapshot-urile QNAP pot proteja și restaura datele.

Odată ce atacurile ransomware asupra companiilor și utilizatorilor individuali continuă să crească, niciun sistem de operare nu ar trebui să fie considerat complet sigur, iar realizarea regulată de copii de siguranță ar trebui să fie considerată principala metodă de protecție a datelor în fața unui astfel de atac.

QNAP recomandă utilizatorilor săi să activeze funcțiile de backup și snapshot pentru a-și proteja datele importante. Pentru mai multe detalii despre atenuarea amenințărilor și a efectelor ransomware, vă rugăm să vizitați:
https://www.qnap.com/solution/ransomware/en/Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite