Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Inginerie concurentă prin inginerie electrică

25 Mai 2017




Implementarea proiectului: beneficii pentru cercetare, mediu academic şi industrie
Proiectul E-STAR urmărește dezvoltarea unei soluții de proiectare și realizare de produse prin inginerie concurentă - o unitate de inginerie concurentă, operațională la fiecare dintre partenerii din consorțiu, capitalizarea cunoștințelor şi, totodată, realizarea unor baze de date pentru sisteme spațiale, subsisteme, componente și parametri pentru a produce inovare în domenii de nișă, conform cu capitalul de cunoștiințe deținut și cu infrastructura existentă. Acest lucru este posibil datorită infrastructurii consorţiului, capabilă să realizeze cercetări şi produse cu valoare adăugată ridicată pentru domenii de vârf precum ingineria electrică, ingineria aerospaţială, comunicaţii şi IT.

În acest context, proiectul aduce plus de valoare iniţial pentru echipele de cercetare ale consorţiului, cât şi ulterior pentru entităţile care vor beneficia de infrastructura dezvoltată, crescând capacitatea acestora de a accede la proiecte ale Agenției Spațiale Europene.

În ceea ce priveşte formarea şi dezvoltarea resursei umane din mediul academic în domeniul ingineriei concurente, în ultimii ani s-a evidenţiat interesul Agenției Spațiale Române. O atenţie deosebită a fost acordată studenţilor care au fost invitaţi să participe la competiții de inginerie concurentă, organizate fie la Biroul de Educație al Agenției Spațiale Europene, fie la Centrul ESA de Pregătire și Învăţare Academică din Belgia.
Începând cu anul viitor, graţie infrastructurii dezvoltate prin proiect, studenţii romani vor putea participa şi beneficia chiar la ei acasă de sesiuni de lucru în echipă, prin care vor exersa şi înţelege funcţionalitatea conceptului de inginerie concurentă.



Tags: ICPE-CA, inovare

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite