Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Orașele au īnceput să folosească aplicații inteligente, dar nevoile pentru cetățeni, companii și administrație sunt īn creștere

07 Iunie 2017




Șerban Pâslaru, Partener Țuca Zbârcea & Asociații, a prezentat soluțiile alternative la contractele clasice de lucrări și servicii și anume contractele de concesiune și parteneriatul public privat (PPT), avantajele acestora, precum și plata de disponibilitate în contractul PPP versus preţul în contractul de lucrări sau servicii. Tot despre metode de finanțare ale proiectelor smart city, ale autorităților publice a vorbit și Valentin Miron, Președinte VMB Partners, care a prezentat printre alte soluții și varianta companie de proiect pretabilă proiectelor generatoare de venit.

Dezbaterea a fost încheiată cu un panel de prezentare a unor soluții inovative de smart city, dezvoltate de companii start-up, în căutare de finanțare și parteneri, urmată de o degustare de vinuri bio și discuții constructive între participanții la Dezbatere.

Evenimentul a reprezentat o bună oportunitate de networking între companii și reprezentanți ai orașelor care doresc să se dezvolte în conformitate cu așteptărie cetățenilor. Au asistat la demonstrații live ale unor soluții inovative și au avut ocazia de a se întâlni a doua zi, pentru a pune bazele unor parteneriate viitoare și pentru a discuta mai aplicat pentru accelerarea proceselor de implementare a noilor proiecte.

Inițiativele smart cities sunt importante pentru viitorul României și, pentru a obține beneficii maxime, este importantă optimizarea și canalizarea resurselor financiare către tehnologii ce au demonstrat potențial acolo unde au fost adoptate cu succes.

Exista deja certitudinea că se poate face un salt rapid și se pot monetiza în viața de zi cu zi a cetățenilor toate tehnologiile inovative de tip smart city însă procesul trebuie să fie planificat profesionist iar acțiunea să fie integrată și în parteneriat solid cu experți din companii consacrate.

Dezbaterea este deschisă în continuare pe:
Linkedin - Grup discutii: https://www.linkedin.com/groups/8554893
Ghidul Smart City propus anul trecut de MCSI aflat în dezbatere: https://goo.gl/O02uwA
Topic Softpedia: https://goo.gl/4IXLPO

Organizatorii evenimentului au fost: Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM, cu susținerea agenției de PR & Events - Concord Communication.

Parteneri: Telekom, NTT Data, Orange, SolvIT Networks, Euronovate, Best Tools Salubritate, Fan Courier, ENSURAC&C, Ramboll, Philips, Țucă Zbârcea & Asociații, VMB Partners, IBM, IOLA-Frontier Connect, UPC, Green Group, Senator Wines, Printec, General Survey Corporation, EuroDataPark.

Eveniment organizat cu sprijnul: RePatriot, Romanian Business Leaders, ANSSI, Edusa, TRIPDor, Voss Review, ClujIT, Different Angle Cluster, Smart Everything Everywhere.



Tags: smart city

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite