Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Scoala de vara USAMVB convinge tinerii din strainatate sa studieze la Bucuresti

06 Septembrie 2017



Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București ridică din nou standardele în pregătirea post-universitară prin intermediul Școlii de vară care a convins peste 25 de tineri din străinătate să studieze la București.

Masteranzi, doctoranzi, cât și tineri doctori sau cercetători din 16 țări vor participa la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București la un program de pregătire intensivă în domeniul agro-economic, în cadrul Școlii de vară din cadrul proiectului ENHANCE în perioada 18-22 septembrie 2017.




Anul acesta, școala de vară cu tema “Evaluarea politicilor agricole” a convins peste 25 de tineri din 16 țări (Chile, Croația, Germania, Ghana, India, Iran, Italia, Lithuania, Nepal, Nigeria, Olanda, Polonia, România, Rusia, Turcia și Vietnam) să studieze la București, în prezența unor lectori de la instituții de prestigiu din Europa: Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții (BOKU) - Austria, Institutul Leibniz de Dezvoltare Agricolă în economiile în tranziție (IAMO) - Germania și Centrul Federal de Cercetare pentru Agricultură (AGROSCOPE) - Elveția.

Festivitatea de deschiderea a cursurilor va avea loc luni, 18 septembrie a.c., în sala 30 din corpul P, a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMVB.

Timp de 5 zile, tinerii vor asista la cursuri si activități practice susținute de 2 lectori recunoscuți în domeniul agro-economic, ambii desfășurându-și activitatea profesională în Elveția: Dr. Dr. habil. Stefan Mann (Centrul Federal de Cercetare pentru Agricultură- AGROSCOPE) și Dr. Matthias Stolze (Institutul de Cercetări pentru Agricultură Ecologică- FiBL). Programul începe cu noțiuni de bază privind bunăstarea economică, pentru ca apoi să aplice instrumente standard de analiză politică diferiților piloni ai Politicii Agricole Comune. Instrumente mai inovatoare și mai complexe, utilizate astăzi de către experții în evaluarea măsurilor de politică economică, vor fi discutate și aplicate către sfârșitul cursului. Pe parcursul săptămânii, studenții vor dezvolta competențe pentru evaluarea unui instrument specific de politică agricolă.

Activitățile teoretice și practice se vor îmbina armonios cu evenimentele sociale şi cultural-artistice: interacțiunea între cursanți pe perioada șederii lor în campusul USAMVB, interacțiunea dintre cursanți, lectori și echipa de organizare în timpul pauzelor și după cursuri, vizită de lucru la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, seara culturală în care participanții vor împărtăși din bogățiile culturale/ artistice/ muzicale/ culinare/ etnice, etc., ale țării lor de origine.


Având experiența a peste 165 de ani de învățământ superior, USAMVB și-a propus organizarea unei școli de vară care să răspundă nevoilor participanților prin abordarea unor aspecte de mare interes și utilitate, implicând lectori cu experiență în domeniu, reușind încă de la prima ediție, din anul 2016, să se bucure de un succes extraordinar.

Proiectul ENHANCE (“Building an Excellency Network for Heightening Agricultural ecoNomic researCh and Education in Romania”) este implementat de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), în parteneriat cu trei centre științifice remarcabile: Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții (BOKU) - Austria, Institutul Leibniz de Dezvoltare Agricolă în economiile în tranziție (IAMO) - Germania și Centrul Federal de Cercetare pentru Agricultură (AGROSCOPE) – Elveția și are ca scop creșterea calității activităților de cercetare științifică și didactice în domeniul economic agricol și de a spori recunoașterea internațională și vizibilitatea USAMVB.


Pentru mai multe detalii:
http://enhance-project.ro
http://course.enhance-project.ro/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite