Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Agricultura devine mai inteligenta cu platformele IoT

19 Septembrie 2017



Soluțiile de cloud hibrid pentru IoT au capacitatea sa transforme in realitate agricultura inteligentă. QNAP a facut publice mai multe studii de caz ale unor ferme din din Taoyuan, Taiwan care se bazeaza pe cloud si IoT pentru a capta, stoca si analiza datele. QNAP este un participant activ la dezvoltarea IoT, lansând propria platformă cloud IoT -QIoT Suite Lite- ce presupune un mediu de calcul sigur și stocare privată asigurată de QNAP NAS, facilitând soluțiile IoT hybrid-cloud pentru a maximiza beneficiile mediilor cloud publice și private.

Utilizarea QIoT în ferme agricole din Taiwan

În 2017, QNAP a intrat în parteneriat cu Webduino, implementând o soluție QIoT pentru Taoyuan District Agricultural Research and Extension Station din Taiwan. Sugestiile analitice pentru programele agricole și monitorizarea de la distanță sunt mai simple, furnizându-se metode avansate pentru management și operațiunile uzuale din fermă. În timp ce QIoT Suite Lite colectează și stochează date de la fața locului (cum ar fi umiditatea, temperatura, nivelul PH al solului) prin intermediul senzorilor inteligenți, fermierii pot recepționa la distanță informații în timp real utilizând computerele și dispozitivele mobile, permițându-le acestora să reacționeze instant, economisindu-se timp și forță de muncă pentru verificările necesare în fermă. QIoT pune în valoare aplicațiile IoT ale fermei și îi ajută pe fermieri să rezolve problemele și să îmbunătățească administrarea printr-o implementare relativ accesibilă, cu cerințe minime de calificare.
QIoT Suite Lite dispune de o arhitectură flexibilă și integrează multiple servicii terțe. De exemplu, acesta suportă (și nu este limitat doar la acestea) plăci de dezvoltare și kituri de start, incluzând Arduino Yun, Raspberry Pi și Intel Edison. Datele colectate sunt partajate prin API, iar informațiile stocate pe QNAP NAS sunt trimise către diverse instrumente cum ar fi Microsoft Power BI pentru analiza ulterioară și management flexibil. Anumite modele QNAP NAS suportă AWS Greengrass pentru a utiliza cloud-ul Amazon. Combinând beneficiile mediilor cloud private și publice, QIoT Suite Lite aduce o mai mare flexibilitate în aplicații, asistând integratorii de sisteme în scenarii IoT cât mai diverse și mai accesibile. QIoT Suite Lite poate fi folosit în aplicații mai avansate cum ar fi Fog Computing, în care multiple unități QNAP NAS lucrează ca noduri Fog sau Edge într-o manieră ierarhizată, abordând la scară largă controlul și distribuția cerute de Fog Computing.

Disponibilitate
QIoT Suite Lite v1.0 este disponibilă în magazinulQTS App Center. Aflați mai multe despre QIoT Suite Lite la adresa:https://www.qnap.com/solution/qiot-suite/en/.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite