Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Pe cand un oras romanesc certificat ISO 37120

20 Septembrie 2017



SIEL

Consortiul Asociat organizarii ciclului de conferinte “Smart Cities of Romania” a decis sa se constituie intr-un Comitet Tehnic, impreuna cu Organismul National de Standardizare, Asociatia de Sandardizare – ASRO, sa adopte o serie de standarde in Romania, astfel incat procesul de transformare conform noii Agende Urbane a Uniunii Europene sa inceapa sa prinda contur pe baze solide.


Anul acesta, in luna iulie, Gdynia, un port la Marea Baltica, a devenit primul oras polonez care a primit certificarea conform Standardului ISO 37120. De ce merita adusa in discutie stirea asta?


Pai, in primul rand, pentru ca ISO 37120 este un standard cu indicatori necesari certificarii serviciilor urbane si de calitate a vietii si este considerat de catre specialisti din intreaga lume ca fiind un element de baza in dezvoltarea proiectelor de Orase Inteligente (Smart City).

Desigur, exista la acest moment mai multe standarde pe aceasta problematica (ISO 37150/2014, ISO 37151/2015, ISO 37152/2016, ISO 37101/2016, s.a.) asociate Oraselor Inteligente, care sunt in plina dezvoltare si abordeaza probleme precum retelele electrice, interoperabilitatea infrastructurilor de comunicatii, securitatea informatiei, energiile regenerabile s.a.m.d. ISO 37120 vine insa cu o schimbare importanta de perspectiva – abordarea centrata pe problemele cetateanului, adica devoltarea, implementarea si integrarea tehnologiilor inteligente pentru a raspunde nevoilor reale ale oamenilor si nu doar de dragul tehnologiei.


Este un “amanunt” pe care o buna parte a localitatilor autohtone cu aspiratii “smart” trebuie sa il ia in considerare. Ce oras din Romania se poate mandri cu faptul ca 9 din 10 locuitori ai sai sunt fericiti ca traiesc in respectiva localitate? Gdynia o poate face. Si nu doar la nivel declarativ, ci proband-o cu seturi de indicatori stabiliti pe baza unor metodologii concrete si coerente.

Citeste mai departe

Va asteptam in data de 10 si 11 octombrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, la "Smart Cities of Romania - 2017". Cea de a treia editie a conferintei urmareste obiectivele Parteneriatului National pentru dezvoltarea Teritoriului si totodata propune spre evaluare cele mai relevante Proiecte si Solutii Urbane. Verifica agenda evenimentului si afla mai multe informatii de pe site-ul oficial www.romaniasmartcities.ro.

VA RUGAM SA CONFIRMATI PARTICIPAREA

Website: www.smartcitiesofromania.ro

E-mail: events@itsevents.ro|Telefon: +40 21 410 79 62 | +40 730 024 670

Vizualizare in browser|Dezabonare

© 2017 ITS Events Management - Toate drepturile rezervate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite