Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

n Romnia sau n străinătate: unde aleg să meargă la studii tinerii romni

21 Septembrie 2017Peste 11.000 români optează pentru studiile în străinătate în fiecare an, fiind atrași de mediul academic internațional, de modalitățile de predare diferite, dar și de latura practică a cursurilor.
Potrivit datelor furnizate de UNESCO Higher Education Statistics, în ultimii 2 ani, numărul celor care aleg programe de studiu în străinătate a crescut cu 6 procente. Începând cu anul academic 2017, peste 35.000 de români au statut de studenți internaționali, 90% dintre ei fiind înscriși la universităţi din Europa. Aceste date poziționează România pe locul 5 în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cei mai mulți studenți care învață în străinătate, după Germania, Franța, Italia și Grecia.

România sau străinătate?
Cifrele par copleşitoare, însă potrivit statisticilor realizate de către organizatorii RIUF- The Romanian International University Fair tot mai mulţi tineri români caută atât programe de studiu în România, cât şi în străinătate. Dintre vizitatorii care au participat la RIUF, în ultimii 2 ani (aproximativ 44.000 tineri), 37% sunt decişi să urmeze un program de studiu în străinătate, 11% caută programe de studiu doar în România, iar 52% vor să studieze în străinătate, dar acceptă ideea de a studia în România dacă găsesc un program de studiu potrivit.Destinațiile de studiu preferate sunt Marea Britanie, Danemarca, USA, Germania și Olanda

Aceleaşi statistici realizate de cel mai mare târg de universități din Europa de Sud şi de Est, ne arată că Marea Britanie este de departe prima opțiune în rândul celor care doresc să urmeze un program de licență, masterat sau MBA în străinătate. Peste 62% dintre participanții de la târg și-au manifestat interesul de aplica la o universitate britanică, fiind apoi urmată de Statele Unite ale Americii (42%), Danemarca (32%), Germania (32%), Olanda (31%), Norvegia (22%) și Elveția (19%)*.

Împrumuturi și surse de finanțare pentru studenții români
Sistemul academic din străinătate oferă surse de finanțare sau împrumuturi guvernamentale, care să acopere o parte din cheltuieli sau taxa de școlarizare. De exemplu, cei care optează pentru un program de licență sau de masterat în Marea Britanie pot obține un împrumut guvernamental, care asigură integral taxa pe parcursul anilor de studiu. Rambursarea ambelor împrumuturi se face în condiții foarte avantajoase pentru absolvenți și doar în momentul în care sunt angajați și câștigă un anumit venit anual. Aceștia vor rambursa doar o fracțiune din venitul lor ce depășește acel prag de venit minim anual.

Similar, un astfel de împrumut este pus la dispoziție studenților în Olanda, unde taxa de școlarizare este de aproximativ 2.000 EURO/an. În alte țări, tinerii nu au nevoie de accesarea unui împrumut, deoarece studiile sunt gratuite (Suedia, Danemarca) sau percept taxe minime (Germania, Franța).

Un număr record de universităţi ajung în România pe 7 și 8 octombrie
Pe 7 și 8 octombrie, peste 120 de universități revin în România în cadrul RIUF- The Romanian International University Fair, care va avea loc la Sala Palatului din București. Ajuns la cea de-a XXI-a ediție, RIUF pune față în față profesorii și recrutorii universităților cu tinerii care doresc să devină studenți internaționali. Reprezentanți ai mediului academic din Olanda, Franța, Austria, Germania, România, Spania, SUA, UK, Danemarca și Elveția vor fi prezenți în cele două zile de eveniment, pentru a promova ofertele educaționale ale universităților. Pentru a participa la RIUF, cei interesați sunt încurajați să intre pe www.riuf.ro și să completeze formularul de înregistrare.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
Henry Clark
AtenÅ£ie, SolicitaÈi un împrumut rapid, sigur Èi convenabil pentru a achita facturile, împrumutul Xmas, creditul ipotecar, împrumutul de consolidare Èi pentru a începe o nouÄ afacere sau pentru a vÄ refinanÈa proiectele la o ratÄ a dobânzii mai micÄ de 3%. ContactaÈi-ne astÄzi prin intermediul: HENRYCLARK003@GMAIL.COM cu suma împrumutului necesarÄ. Suntem creditori, înscriÈi Èi creditori legali Èi vÄ vom servi mai bine !. Ne puteÈi contacta astÄzi dacÄ sunteÈi interesat sÄ obÈineÈi acest împrumut, contactaÈi-ne pentru mai multe informaÈii despre procesul de împrumut, proces cum ar fi condiÈiile de împrumut Èi cum va fi transferat împrumutul. Avem nevoie de rÄspunsul dvs. urgent dacÄ sunteÈi interesat Èi nu veÈi regreta. NOTÄ: Toate rÄspunsurile trebuie transmise la: HENRYCLARK003@GMAIL.COM MulÈumesc!
21 Septembrie 2017, 08:17:58
OLIVIA DANIEL
Buna, Sunt doamna Olivia Daniel, Ai nevoie de un împrumut de urgenÈÄ pentru a-Èi plÄti datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a-Èi îmbunÄtÄÈi afacerea? AveÈi nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecÄ sau în alte scopuri? AÈi fost respins de bÄnci Èi de alte instituÈii financiare? Nu cÄutaÈi mai mult pentru cÄ suntem aici pentru a vÄ face toate problemele financiare un lucru din trecut! acordÄm împrumuturi companiilor, entitÄÈilor private Èi persoanelor fizice la o ratÄ a dobânzii scÄzutÄ Èi accesibilÄ de 2% pentru o perioadÄ fixÄ de 1-20 ani Èi o perioadÄ de graÈie de Èase luni înainte de începerea ratei lunare. Ne puteÈi contacta prin e-mail prin: (oliviadaniel93@gmail.com)
21 Septembrie 2017, 11:52:08
SARAH MICHAEL
CÄutaÈi un împrumut autentic? SunteÈi în locul potrivit pentru soluÈiile dvs. de împrumut chiar aici! "AVANT CREDIT" oferÄ Ã®mprumuturi companiilor Èi persoanelor fizice la o ratÄ a dobânzii scÄzutÄ Èi accesibilÄ de 2%. AcordÄm o sumÄ maximÄ de 500.000.000,00 în urmÄtoarea monedÄ: Dolari SUA, Euro Èi Marii Britanii Mari. VÄ rugÄm sÄ ne contactaÈi prin e-mail prin intermediul (sarahmichael385@gmail.com) DATE APLICABILE 1) Numele complet: 2) Èara: 3) Adresa: 4) Stat: 5) Sex: 6) Starea civilÄ: 7) Ocupatia: 8) NumÄr de telefon: 9) PoziÈia actualÄ Ã®n locul locului de muncÄ: 10) Venit lunar: 11) Suma împrumutului necesarÄ: 12) Durata împrumutului: 13) Scopul împrumutului: 14) Religia: 15) AÈi aplicat înainte: 16) Data naÈterii: MulÈumesc.
22 Septembrie 2017, 08:23:03
Mrs QUEEN OWEN
"BINE ATI VENIT LA" FONDUL DE ÃMPRUMUT AL ACCESULUI "" Numele meu este doamna QUEEN OWEN, C.E.O de la "ACCESS LOAN FIRM" Un creditor de împrumut care oferÄ oportunitÄÈi de viaÈÄ pentru împrumuturi. AveÈi nevoie de un împrumut de urgenÈÄ pentru a vÄ achita datoriile sau aveÈi nevoie de un împrumut pentru a vÄ Ã®mbunÄtÄÈi afacerea? din împrumutul de împrumut garantat în împrumut. Nu te uita mai mult pentru cÄ suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare un lucru din trecut! acordÄm împrumuturi companiilor, entitÄÈilor private Èi persoanelor de încredere la o ratÄ a dobânzii scÄzutÄ Èi accesibilÄ Èi o perioadÄ de graÈie de Èase luni înainte de începerea rambursÄrii ratei lunare a împrumutului. (Queenowen9@gmail.com) AveÈi nevoie de un împrumut de urgenÈÄ? EÈti în datorii? AveÈi un credit rÄu? aÈi fost negat de bÄnci? aveÈi nevoie de un împrumut pentru a vÄ Ã®ncepe propria afacere? contactaÈi-ne astÄzi prin e-mail la: Doamna QUEEN OWEN (queenowen9@gmail.com) Biroul de Èef: (accessloansfirm@gmail.com WORDPRESS: (accesslaonsfirmcom.wordpress.com) Noi oferim împrumuturi oamenilor în ciuda scorurilor lor slabe / rele. Oferim atât împrumuturi pentru afaceri, cât Èi credite personale pe termen scurt Èi lung pe care le-aÈi ales cu o ratÄ a dobânzii redusÄ de 2% pe an pentru persoane fizice Èi companii. Debitorul nostru este rapid Èi fiabil, se aplicÄ astÄzi Èi primeÈte rÄspunsul imediat. împrumuturile sunt garantate, garantate 100%, iar clienÈii sunt asiguraÈi cu o garanÈie maximÄ. Pentru mai multe informaÈii, contactaÈi-ne prin adresa noastrÄ de e-mail: (queenowen9@gmail.com) Èi obÈineÈi împrumutul dvs. astÄzi. E-mail: (QUEENOWEN9@GMAIL.COM) Doamna QUEEN OWEN (MD / CEO "ACCESS LOAN FIRM") MulÈumesc
23 Septembrie 2017, 09:49:54
PergoCF@gmail.com
Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com
28 Septembrie 2017, 10:22:01
Mrs. Ceren
Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com ( PergoCF@qualityservice.com ) PergoCF@gmail.com
04 Octombrie 2017, 06:13:25
OCEANICFINANCE
aveÈi nevoie de un împrumut autentic în scopuri de afaceri sau de a vÄ plÄti datoria de contact Dl Kellie Wilson acum pentru credite autentice prin e-mail: Oceanicfinance113@gmail.com sau 1 (267) 725-7570
14 Octombrie 2017, 02:03:55