Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Nuvias propune pieţei din România redefinirea distribuţiei IT

27 Septembrie 2017



Compania Nuvias, distribuitor de soluţii IT cu valoare adăugată la nivel european, se pregăteşte să intre în forţă în România printr-un roadshow la nivel naţional axat pe domeniile principale de activitate ale firmei: securitate, soluţii de reţelistică şi soluţii de comunicaţii unificate. Conform lui Helge Scherff, Regional Vice President Central Nuvias, care a discutat cu revista Market Watch pe tema noutăţilor aduse de companie, propunerea Nuvias trece cu mult dincolo de simpla distribuţie de IT şi intră deja în zona serviciilor profesionale novatoare din era digitală.



Care sunt aşteptările companiei pe care o reprezentaţi vizavi de piaţa românească?

Nuvias lucrează de câțiva ani cu unii integratori de soluții din România, însă, până acum nu am dezvoltat afacerea în mod activ. De când suntem prezenţi în Romania cu o echipă locală, am observat o creştere a solicitarilor şi interesului partenerilor noştri pentru soluțiile furnizate de noi. Vedem acest lucru ca pe o confirmare că suntem pe drumul cel bun și că rezultatele așteptate nu vor întârzia să apară.

Din ce soluţii este compus portofoliul dumneavoastră de vendori?
Portofoliul grupului constă într-o gamă largă de soluții IT, concentrate acum pe trei zone: Cyber Security (bazată pe fostul Wick Hill); Advanced Networking (bazată pe fostul Zycko) și Unified Communications (bazată pe fostul SIPHON). În iulie 2017, compania DCB, distribuitor de soluții de securitate IT din zona Benelux, s-a alăturat grupului Nuvias. Toate aceste patru companii premiate au demonstrat în trecut atât capacitatea de a oferi soluții tehnologice inovatoare de la vendori de talie mondială, cât și cea de a permite vendorilor și clienților să își crească cota de piață.
Portofoliul de vendori pentru România conţine nume precum: Riverbed Technology, Arbor Networks (divizia de securitate IT a firmei Netscout), HID Global, Malwarebytes, macmon, Nokia, Nuage Networks (de la Nokia), BlackDuck Software, Prolabs şi Smartoptics.

Care sunt elementele cheie care vă determină să consideraţi că veţi înregistra succes pe piaţa locală?
Marele beneficiu al Nuvias pentru reselleri şi vendori provine din serviciile comune pe care le-am creat. Prin acumularea competențelor și cunoştinţelor Wick Hill, Zycko, SIPHON și DCB, reușim să îmbunătățim și mai mult serviciile noastre excelente și să le oferim clienților noștri o reală valoare adăugată. Mai mult de atât, printr-o cooperare strânsă reușim să oferim cel mai înalt standard al serviciilor noastre în toate regiunile, fără vreo discrepanță între acestea. În activitatea de zi cu zi, clienții vor beneficia de toate acestea prin servicii mai bune şi oferte consistente, create pentru nevoile lor individuale.
Știind acest lucru, nu este deloc surprinzător că feedback-ul reselleri-lor și al vendorilor este predominant pozitiv. Aceştia profită foarte bine de pe urma valoarii adaugate crescute şi a ariilor de activitate care pot fi acoperite de Nuvias.

Dat fiind faptul că pe piaţa locală există deja distribuitori de soluţii IT stabiliţi de ani de zile, care sunt elementele de diferenţiere ale modelului dumneavoastră de afaceri?
Redefinirea distribuției IT de către Nuvias se face prin furnizarea unitară pe tot teritoriul EMEA a competenţelor şi cunoştintelor noastre, aşa cum nimeni nu o face în acest moment. Ne adresăm nevoilor de azi ale canalului de distribuţie.
Până acum, distribuția tradițională nu a avut un astfel de focus și scop.
Vizăm vânzarea orientată către rezultat, comparativ cu vânzarea orientată doar către produs. Vizăm distribuția ca şi serviciu, nu doar distribuția de produse. Construim un nou tip de distribuitor care să se ridice la nivelul cerinţelor noi şi evoluate ale unui canal modern de distribuţie.
Nuvias va furniza în toată zona EMEA serviciile şi suportul tehnic cu valoare adaugată pe care vendorii şi partenerii noştri şi-l doresc.
Nuvias va oferi o cale rapidă de extindere în zona EMEA pentru vendorii care își doresc să crească în această direcție. Nuvias poate oferi cel mai bun suport posibil în scopul construirii unei baze de reselleri şi pentru a creşte afacerea venderilor.

Care sunt ţintele în termeni de clienţi potenţiali?
Vom lucra cu toţi resellerii şi integratorii din Romania care vor avea nevoie de soluţiile şi competenţele noastre în zonele de Security, Networking şi Unified Communications. Nu ne vom concentra doar pe jucătorii mari din piaţă, aşa cum poate fac alţi distribuitori. Vom trata fiecare client cu aceeaşi atenţie şi dedicare şi îi vom oferi tot suportul necesar. Clienţii vor avea în noi un partener de afaceri pentru viitor.

Care va fi modelul operaţional de afaceri pentru România?

După semnarea unor noi contracte de distribuție pentru România, în iunie 2017, am angajat o echipă locală care va dezvolta afacerea pentru noi şi vendorii din portofoliu. Echipa din România cunoaște extrem de bine piața locală, tehnologiile, vendorii noștri (rețelistică și securitate), cât și partea de distribuție cu valoare adăugată.
Echipa locală din România se va ocupa de toate aspectele ce țin de dezvoltarea afacerii, consultanță, livrarea și implementarea soluțiilor Nuvias, cu suport continuu din partea echipelor specializate din Germania și al vendorilor, dacă va fi necesar.
Combinația dintre o echipă locală experimentată, cu o excelentă cunoaștere a pieței românești, și tehnologiile/soluțiile Nuvias (cu suport din partea echipelor specializate in servicii profesionale) va asigura aceeași calitate a serviciilor și soluțiilor pe care le livrăm acum în celelalte 20 de țări din EMEA în care suntem prezenţi.

Roadshow-ul din octombrie este prima dumneavoastră acţiune de amploare pe piaţa locală? Dacă da, de ce un roadshow? Ce obiective speraţi să atingeţi prin eveniment?
Evenimentele din cadrul roadshow-ului vor avea loc la București (24 octombrie), Timișoara (25 octombrie), Cluj (26 octombrie) și Sibiu (27 octombrie) și vor fi adresate integratorilor și reselleri-lor din zona de IT din România.
Roadshow-ul va fi o ocazie excelentă pentru reselleri să cunoască Nuvias, să afle care sunt competențele noastre, şi să înţeleagă modul în care redefinim distribuția IT. Vom prezenta principalii vendorii pentru piața din România, conceptul nostru de distribuție și serviciile profesionale personalizate disponibile pentru partenerii noștri.
Reprezentanți ai Riverbed Technology, Arbor Networks (divizia de securitate a NETSCOUT), Malwarebytes, macmon, Smartoptics și HID Global vor fi prezenți la toate evenimentele pentru a se întâlni cu resellerii și a împărtăşi cu aceştia experienţele şi poveştile de succes din regiune.
Toți participanții se vor putea familiariza cu vendorii noștri, portofoliul de produse și poveştile de succes din România și din alte țări.
Obiectivul principal al roadshow-ului este de a crea awareness pentru produsele și soluțiile Nuvias în rândul canalului de reselleri, de a demonstra partenerilor că noi și vendorii noștri le suntem dedicaţi, că îi vom susține cu expertiza noastră în zona de rețelistică și securitate, că îi putem ajuta cu servicii profesionale sau de tip managed services, pe care clienții lor le-ar putea solicita în discuțiile despre vendorii noştri.

Despre Nuvias
Universul IT se schimbă. Canalul de distribuţie are nevoie de un nou stil de distribuitor pentru satisfacerea cerinţelor clienţilor. Un distribuitor care să fie flexibil, adaptabil şi axat pe soluţii. Un distribuitor care este alcătuit din start pentru adresarea nevoilor curente şi viitoare ale canalului de distribuţie IT.
Conform viziunii noastre, până în 2020 Nuvias va redefini distribuţia cu valoare adăugată în cadrul canalului de distribuţie IT. Vom furniza servicii şi soluţii care să permită canalului de distribuţie şi comunităţii de vendori să ofere o valoare excepţională clienţilor finali, fapt care va permite lansarea unui nou tip de standard al succesului în termeni de canal de distribuţie.
Nuvias va furniza o gamă completă de tehnologii şi produse de cea mai bună calitate din categoria lor, care să permită actorilor de pe canalul de distribuţie să ofere soluţii de afaceri clienţilor şi să repurteze succesul de pe urma acestei activităţi. Nuvias va deveni un integrator pentru canalul de distribuţie, oferind un nivel mai ridicat de servicii menite accelerării ritmului de creştere a vânzărilor.
Această viziune va fi oferită în mod omogen peste întreg spaţiul EMEA. Nuvias va dobândi expertiză la nivel internaţional, dispunând de prezenţe locale prin intermediul echipelor şi birourilor noastre regionale de vânzări. Vom angaja cei mai buni oameni, motivaţi să îşi facă treaba şi dispunând de un nivel solid de cunoaştere a produselor, vendorilor şi soluţiilor noastre tehnologice.
Nuvias înseamnă integrarea dintre ani îndelungaţi de experienţă, echipe cu competenţe ridicate şi relaţii bine stabilite cu vendori de talie mondială, totul în scopul construirii unui nou tip de distribuitor IT, care să satisfacă cerinţele în schimbare ale clienţilor şi vendorilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite