Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primaria din Kiev tine hackerii la distanta cu BitDefender

24 Iulie 2006



Primaria din Kiev a ales sa isi protejeze reteaua informatica cu solutiile BitDefender, dezvoltate de compania romaneasca SOFTWIN.


Autoritatile ucrainiene folosesc BitDefender Client Standard pentru statiile de lucru, BitDefender for File Servers, precum si BitDefender Enterprise Manager, solutia de management centralizat la nivelul retelei.
Oliviu Talianu, BitDefender Regional Manager pentru Europa de Est
„Primaria are o retea formata din 250 de calculatoare dotate cu Windows 2000 si XP, iar angajatii nostri se confruntau cu diverse atacuri informatice, virusi, viermi sau scripturi care exploatau vulnerabilitati de retea. Solutiile BitDefender au fost alese pentru a rezolva toate aceste probleme, asigurand protectie pentru statiile de lucru si serverul de fisiere. Cu ajutorul solutiei de management centralizat am obtinut optimizarea resurselor si a timpului. Datorita faptului ca in aceasta regiune creatorii de virusi sunt mai activi, una din cerintele noastre a fost detectia proactiva, care sa protejeze reteaua inainte de a se lansa semnatura unui virus. Tehnologia B-HAVE dezvoltata de BitDefender a indeplinit si aceasta cerinta”, a declarat Artyukhov Andriy, directorul IT al primariei.


„Implementarea BitDefender de catre primaria din Kiev demonstreaza ca solutiile dezvoltate de divizia de securitate a datelor a SOFTWIN sunt la fel de potrivite in mediul public ca si in cel privat. Sa nu uitam ca aceasta solutie a fost aleasa atat pe baza analizei costurilor totale operationale (TCO), cat si pe baza calitatii tehnologice recunoscute la nivel international“, a conchis dl. Artyukhov Andriy.


Dupa ce timp de 5 ani, BitDefender a urcat spectaculos in topurile de vanzari din tarile vestice, acum isi indreapta atentia si spre zona Europei de Est, unde interesul in zona IT este in crestere. La inceputul acestui an BitDefender a alocat o echipa comerciala dedicata acestei regiuni.


“Pe langa produsele certificate si premiate in intreaga lume, clientii nostri din Europa de Est vor beneficia de aceleasi avantaje care in Romania ne-au adus pe primul loc: solutii dedicate in functie de nevoile de securitate ale fiecarei companii, servicii adaugate de consiliere si suport tehnic non-stop si o relatie de parteneriat cu fiecare dintre ei. Primaria din Kiev este o institutie importanta, iar responsabilitatea securizarii retelei este mare. In cele sapte luni care au trecut de la implementarea solutiilor BitDefender, nu s-au mai inregistrat probleme legate de virusi sau alte amenintari informatice”, a declarat Oliviu Talianu, BitDefender Regional Manager pentru Europa de Est.


Strategia de dezvoltare BitDefender pentru Europa de Est vizeaza atat segmentul privat, cat si pe cel de stat. Pe langa Ucraina, alte piete cu potential in care BitDefender este in continua afirmare sunt: Rusia, Croatia, Bulgaria, Macedonia, Serbia. Batalia nu este usoara, deoarece exista producatori autohtoni care domina aceste piete (cum este cazul Rusiei), dar romanii sunt increzatori: “Am stiut de la inceput ca in Europa de Est va fi chiar mai greu decat in regiunile dezvoltate unde solutiile BitDefender se vand acum cu succes. Aceasta piata are un specific aparte: pe langa concurenta dura, rata pirateriei este mai mare, iar investitiile in domeniul IT, respectiv in solutii de securitate IT sunt mici. BitDefender a devenit insa unul din cele mai apreciate branduri high-tech din regiune, iar acest lucru incepe sa se concretizeze in implementari si parteneriate de succes in zona Europei de Est”, a mai adaugat Oliviu Talianu.


* BitDefender Client Standard asigura protectia la nivel de statie de lucru impotriva amenintarilor virale. Protectia antivirus este permanenta, iar baza cu semnaturi de virusi se actualizeaza la fiecare ora. Scutul BitDefender antispyware scaneaza si blocheaza in timp real amenintarile spyware, prin verificarea fisierelor accesate (inclusiv cele primite prin web, mail si transferuri P2P). Fisierele de sistem, cheile de registrii si activitatea pe Internet sunt monitorizate constant. In plus, aplicatiile malitioase sunt blocate pe baza analizei comportamentale, prin tehnologia B-HAVE (Behavioral Analyzer in Virtual Environment). Metoda asigura protectie proactiva impotriva virusilor, troienilor, viermilor de Internet si altor coduri malitioase posibil periculoase, nou create.


* Serverul de fisiere este una dintre cele mai vulnerabile componente ale retelei. Daca este infectat sau distrus, se poate ajunge la blocarea tuturor resurselor din retea. BitDefender for File Servers asigura protectia acestui server, care gazduieste parole si date importante pentru primarie. Se elimina astfel pericolul de pierdere a datelor si scad investitiile necesare pentru intretinerea retelei. Ca urmare a maximizarii perioadei de functionare a sistemului si disponibilitatii datelor, se obtine o productivitate sporita.


* Solutia pentru gestionarea protectiei la nivel de retea, BitDefender Enterprise Manager permite automatizarea completa a tuturor activitatilor de rutina (incluzand actualizarile de produs si cele ale semnaturilor de virusi), in timp ce administratorul poate lucra pe alte sisteme din retea in conditii de securitate maxima. Acesta solutie ofera o protectie eficienta a retelei institutiei si mentine un cost operational scazut (TCO- total cost of ownership), precum si un volum de munca mai mic pentru administratorul de retea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite