Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Tehnologii Milestone Systems pentru Orase Inteligente

10 Octombrie 2017



Tehnologiile si produsele Milestone Systems au putut fi testate de vizitatorii evenimentului „Smart Cities of Romania” pe parcursul celor doua zile dedicate evenimentului (10-11 octombrie, Bucuresti). Vizitatorii au avut oportunitatea sa descopere modul de integrare al software-ului de video management Milestone cu diferite alte aplicatii sau solutii hardware dezvoltate de companii partenere. Platforma permite proiectarea unor solutii personalizate, potrivite pentru supravegherea oraselor, imbunatatirea traficului, gestionarea alertelor, managementul multimii sau al cladirilor, precum si diferite scenarii de utilizare. „Smart Cities of Romania” se afla deja la a treia editie si reuneste reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Administratiei Publice centrale si locale precum si reprezentanti ai mediului privat, universitar si ambasade.




Cu peste 300 de participanti, scopul principal al evenimentului fiind acela de a afla solutii optime pentru dezvoltarea unui plan urban pentru Romania. Acest proces este posibil doar prin transferul de cunostinte si prin analiza proiectelor realizate cu succes.


Parking Spotter – un proiect romanesc, premiat


Conceptul de Oras Inteligent a trecut granita securitatii fizice. Aceasta ramane bineinteles una dintre responsabilitatile principale ale institutiilor publice, siguranta cetatenilor fiind primordiala. Insa, un Oras inteligent inseamna si implementarea de solutii ce pot imbunatati calitatea vietii locuitorilor. Parking Spotter este o solutie bazata pe software-ul Milestone dezvoltata de o echipa din Romania. De altfel, Parking Spotter a adus si primul premiu la concursul Milestone Community Kickstarted al unei echipe din tara noastra.


Parking Spotter poate analiza datele provenite de la camerele de supraveghere video amplasate in parcari si poate transmite informatii atat soferilor, cat si managerilor unor astfel de locatii. Soferii vor putea afla locatia celor mai apropriate locuri de parcare, iar managerii pot sa isi imbunatateasca activitatile operationale.

Baza de date a aplicatiei permite gestionarea tuturor parcarilor dintr-un oras sau tara, indiferent ca vorbim de parcari publice, sau cele dispuse in jurul aeroporturilor, stadioanelor sau centrelor comerciale. Cu alte cuvinte, acesta este un exemplu excelent de combinare a tehnologiei de supraveghere video cu alte sisteme, rezultatul final avand capabilitatea de a schimba modul in care oamenii traiesc si modul in care companiile isi desfasoara activitatea operationala.

Aplicatia Parking Spotter poate fi testata in cadrul evenimentului „Smart Cities of Romania”, in cadrul standului Helinick, distribuitor Milestone, solutia fiind construita pe baza imaginilor furnizate de camerele Axis.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite