Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Dorin Pena, Cisco Romania: ”Impreuna cu partenerii nostri am dezvoltat primul produs romanesc folosind tehnologia IoT”

20 Octombrie 2017



Cisco a organizat cea de-a cincea ediție a evenimentului dedicat clienților, desfășurat în acest an sub semnul networking-ului bazat pe intenție. Rețelele bazate pe intenție reflectă cele mai recente înovații în domeniul rețelisticii, ceea ce Cisco numește ”rețele intuitive”. Aceste noi rețele înțeleg contextul și se adaptează, iau decizii înainte ca atacurile să se întâmple, oferă protecție pe baza informațiilor pe care le au și, în același timp, devin mai inteligente pe măsură ce crește nivelul de vizibilitate în interiorul lor.



Strategia Cisco este de a dezvolta soluții care au la bază trei principii fundamentale: permit vizibilitatea a ceea ce se întâmplă în infrastructurile digitale, pot fi programate și integrate cu alte sisteme, facilitează activitatea utilizatorilor și a administratorilor folosind automatizarea. Împreună cu partenerii noștri am dezvoltat primul produs românesc folosind tehnologia IoT și mai exact funcționalitatea IoX de pe routerele noastre, care permite automatizarea în rețelele de utilități. De asemenea, lucrăm în continuare la proiecte pilot care permit eficientizarea operațiunilor în producție și crearea orașelor viitorului”, a declarat Dorin Pena, director general Cisco.
”Suntem într-un moment în care există mai multă informație ca niciodata și este tot mai greu să identificăm informațiile relevante. Avem tool-uri care ne ajută să identificam relevanța în haos și punem la dispoziție mecanisme automate de protecție. În același timp trebuie subliniat faptul că nimic nu poate înlocui oamenii și educația constantă e cel mai bun răspuns la provocările din era digitală”, a mai adăugat Dorin Pena.
Evenimentul anual al Cisco aduce în atenție ultimele noutăți în materie de tehnologii B2B. În 2014, Cisco s-a angajat că va transforma modul în care se desfășoară colaborarea video, folosind soluții ușor de instalat și accesibile ca preț. Între timp, Cisco a dezvoltat un portofoliu de soluții care permite colaborarea video și nu numai, de pe orice terminal, din orice locație care are internet, folosind diferite modele din cloud sau on premise. În 2015, când cloud-ul era doar un buzzword, Cisco a vorbit pentru prima data în România despre un sistem care permite prelucrarea datelor aproape de sursă și, prin filtrare, luarea deciziilor în timp real. Fog computing a devenit parte integrantă din strategia și viziunea Cisco despre IoT (Internet of Things). În 2016, principala provocare era vizibilitatea la nivel de infrastructură. Între timp, Tetration, aplicația care permite vizibilitatea în data center a devenit o soluție matură, care poate fi utilizată atât din cloud, cât și on premise și care poate fi adaptată implementărilor de diferite dimensiuni. În prezent focusul este rețeaua intutivă cu securitate integrată.
Integrăm securitatea în toate soluțiile noastre. Pe măsură ce numărul de dispozitive conectate la internet va crește, provocările cibernetice vor fi din ce în ce mai mari, iar impactul acestor atacuri asupra companiilor este semnificativ. Principalele provocări ale securității cibernetice în prezent sunt informația și modul în care este prelucrată. Pilonul principal al strategiei Cisco în ceea ce privește securitatea cibernetică este Talos, organizația care analizează amenințările cibernetice și care acționează în patru centre la nivel mondial. Peste 200 de specialiști Talos în analiza atacurilor cibernetice fac schimb de informații despre amenințările cibernetice cu peste 100 de parteneri. În fiecare zi, Talos obține date statistice despre 600 de miliarde de e-mailuri, 16 miliarde de interogări web și anihilăm peste 20 de miliarde de atacuri!”, a mai adăugat Dorin Pena.
Jamey Heary, Distinguished Systems Engineer, invitat special la evenimentul Connect România, a subliniat că 81% din tentativele de hacking au ca efect breșe de securitate care apar din cauza parolelor furate sau parolelor slab protejate. „Conform celui mai recent raport Verizon Data Breach Report 2017, 86% din conținutul rău intenționat este livrat prin intermediul e-mailului (73%) și web-ului (13%). În prezent, oamenii au devenit principala țintă a atacatorilor. Abordarea actuală a companiilor asupra securității eșuează, deoarece companiile nu au vizibilitate asupra întregii rețele și a modului în care aplicațiile și dispozitivele comunică între ele. Soluția pe care o propune Cisco este segmentarea”, a precizat Jamey Heary. ”Cei mai multi oameni nu asociaza Cisco cu o companie de securitate, realitatea este însă că ne clasăm în top în fiecare an având 98,9% eficiență în identificarea atacurilor”, a mai declarat Jamey Heary.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite