Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Noutatile Sony, descoperite via AVstore

29 Octombrie 2017



Pe telefon, pe tableta sau la cinema, cu totii consumam continut audio-video, zilnic. Echipamente care pot intrece calitatea de cinema sunt la un click distanta si pot aduce in acasa o oaza plina de sunete si imagini neasteptate. In showroom-ul AVstore am avut ocazia sa descopar cateva din noutatile Sony din aceasta toamna.

Cea mai buna boxa wireless din lume
Cu sunet coerent, cu impact fizic, claritate si precizie asa cum auzi foarte rar, cea mai buna boxa wireless din lume costa cam 2500 de euro. Brevetata si fabricata in Franta, gama Devialet vine cu 3 modele diferite - white, silver si gold - la AVstore.ro si cateva accesorii pe masura. Protejata prin 88 de patente originale, Phantom a schimbat pentru totdeauna lumea reproducerii sunetului.



La primele sunete joase boxa prinde viata - parca la propriu - date fiind vibratiile vizibile ale lateralelor sale. Uimeste imediat prin experienta unica pe care o aduce dimensiunea sa mica, egalata, poate, numai de boxe care de obicei umplu un portbagaj intreg. Cum unele frecvente redate ies din gama de sunete percepute de urechea umana, ele se simt in tot corpul si produc senzatii inedite. De altfel, aceasta boxa a fost conceputa pentru a produce un nou nivel de perceptie asupra sunetelor. Astfel, noile Phantom reproduc un nivel greu de egalat al basului si o calitate foarte buna a inaltelor si a mediilor. Diferita de o boxa clasica, Phantom emite sunetul folosind o tehnologie revolutionara si net superioara, inventata de inginerii Devialet: ADH® si HBI®.
Dar oare in ce imprejurimi avem nevoie de asa o boxa wireless? Pai de la ascultat acasa muzica preferata din orice sursa, pana la vizionarea filmelor cu familia cu o coloana sonora redata poate mai bine dacat in unele cinematografe. Devialet este adus in Romania de AVStore.ro



Anual apar produse noi, iar AVStore este locul in care oamenii le pot testa, pe unele chiar in exclusivitate ( n.r. gama Devialet-Franta). Cu o gama de produse moderne, fashion, de lifestyle, "cifra de afaceri AV Store a crescut cu 30% in 2017, cea mai mare crestere de la an la an de pana acum. Stocurile pentru finalul de an sunt mari, iar cresterea ar trebui sa se mentina", afirma Bogdan Stefan, Managing Partner al AVstore.ro. "Doar partea de casti audio ar putea aduce peste 1 milion de euro pana la finele anului. Pretul mediu pe casti este de 600 de lei, dar exista si modele de peste 2.000 de euro, pentru profesionisti sau pentru cei mai pretentiosi audiofili".

Sunete perfect redate, la purtator, cu playerul de 15.000 de lei
Printre produsele care cresc vanzarile AV Store, gama Walkman este una deja recunoscuta. Playerul WM1A are si o varianta de top: Sony Walkman NW-WM1Z Seria SIGNATURE. Pus intr-o carcasa rezistenta, realizata din cupru pentru performanta ridicata si placata cu aur pentru rezistenta in timp, costa - pentru colectionari si pasionati - putin peste 15.000 de lei. Cuprul confera player-ului un sunet unic si natural. Cu accesoriile potrivite acesta aduce o performanţa audio de neegalat. "De curand am vandut chiar un set complet de 7500 de euro (peste 34.000 de lei): casti (2.200 de euro), amplificator desktop de casti, pentru putere pe masura (2.000 de euro), si un walkman de 3.300 de euro", spune Bogdan Stefan.



Vanzarile de televizoarele mari, un trend in 2017
Chiar daca cel mai bine se vand boxele si castile de toate felurile, divizia TV a crescut foarte mult veniturile magazinelor. Sony este producatorul de televizoare cu o mare experienta in redarea imaginilor, castigata in lumea filmului. Aici Sony Pictures produce cam jumatate din toate titlurile aparute. Daca LG produce panoul OLED pentru mai toti fabricantii de televizoare (ca sursa de lumina), televizoarele Sony vin cu un procesor seaparat pentru imagine, ceea ce le pune in top printre modelele concurente, cu albul cel mai alb, negrul cel mai intens si nuante vibrante de culoare.
"Vanzarile de televizoare au crescut in 2017 cu 7,7%, iar la cele de peste 1,5m diagonala, cu peste 150%. Asa au scazut si preturile cu 22%", nuanteaza Bogdan Stefan. "La televizoarele Sony, media per produs vandut este de peste 6.000 de lei, formata din modele care incep de la 2.500 si altele care ajung la 20.000 de lei, ingloband ultimul design si tehnologiile cele mai noi in redarea imaginii si a sunetului".

Proiectoarele care inlocuiesc cinema-ul
Reprezentantii ABIS Studio, unul dintre cele mai performante studio-uri de productie video din Romania, au explicat de ce avem nevoie de un sistem Home Cinema si cum acesta poate oferi o experienta chiar mai buna decat vizionarea filmelor in cinematograful traditional.
Cine vrea continut de calitate urmarit ca la cinema, se poate indrepta spre varful de gama al seriei actuale de proiectoare Sony, un 4K nativ cu LASER - VW760, la un pret de 15.000 euro. Acesta are sursa laser 4k, luminozitate egala (2000 de lumeni) pe toata durata de functionare (lampa de 20.000 de ore), un alb intens si un negru infinit. Proiectorul este ralizat dupa un model revolutionar de anii trecuti (care costa 55.000 de euro) si vine acum si cu un frate mai mic si mai accesibil - noul VW260 - 4K nativ cu suport HDR, care costa 5000 de euro.



Tags: tehnologie

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite