Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SIVECO Romania premiata pentru Investitii Inovative

24 Iulie 2006



Trendul ascendent pe care se afla industria romaneasca de software nu a trecut neobservat de organismele europene, mai ales ca IT-ul a devenit un catalizator al intregii societati. SIVECO Romania este, din orice punct de vedere, o companie reprezentativa pentru aceasta directie, atat prin implicarea in proiecte inovative in sfera publica , (sectorul educational – programul SEI) cat si in zona privata (administrarea afacerii- sisteme integrate de gestiune). In contextul in care Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) premiaza companiile si proiectele de investitii care accelereaza reformele si contribuie la imbunatatirea climatului de business in sud estul Europei, SIVECO Romania a primit Trofeul de Excelenta la categoria „Investitii inovative realizate pe plan local”.
diploma
Premiul a fost oferit in cadrul Galei Investitorilor Anului 2006 desfasurata la Viena in cadrul Conferintei ministeriale privind cadrul regional pentru investitii in SE Europei, reuniune organizata de Pactul de Stabilitate pentru SE Europei, in colaborare cu Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD). Evenimentul a marcat semnarea cadrului regional pentru investitii (RIF), acord privind prioritatile regionale si mediul de afaceri. Uniunea Europeana sprijina crearea unui mediu de afaceri sanatos in regiune precum si reducerea decalajelor economice si sociale, iar proiectele care contribuie la atingerea acestor obiective au parte de o promovare si recunoastere pe masura.


Trofeul de Excelenta pentru SIVECO Romania


Eforturile companiei de a investi consecvent in cercetare dezvoltare, in inovatie si de a promova excelenta in tot ceea ce face sunt astfel rasplatite de comunitatea internationala de business si de catre OECD, care au apreciat in mod deosebit contributia SIVECO la dezvoltarea industriei romanesti de software si la promovarea imaginii Romaniei in lume.


OECD este unul dintre cele mai importante forumuri internationale de dezbatere a politicilor economice si sociale la nivel global, o asociatie apolitica a tarilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic avand drept misiune construirea unei economii puternice in statele membre, imbunatatirea eficientei, perfectarea sistemelor de piata, extinderea comertului liber si contributia la dezvoltarea economica. Forumul are in prezent 30 de tari membre care conlucreaza pentru a raspunde provocarilor economice, sociale, ajuta guvernele in directia cresterii prosperitatii si a luptei impotriva saraciei prin crestere economica, stabilitate economica, comert si investitii, tehnologie, inovatie, anteprenoriat si cooperare in scopul dezvoltarii.


De peste 40 de ani, OCDE este una dintre cele mai mari si mai de incredere surse de statistica comparata, statistica economica si date sociale.


Valoarea si valabilitatea recomandarilor si rezolutiilor OCDE este atat de mare, incat se constituie practic intr-o matrice de functionare a economiei mondiale.


„Suntem nespus de bucurosi sa primim acest trofeu pentru ca SIVECO Romania reprezinta o parte importanta in procesul de dezvoltare a industriei romanesti de software. Noi consideram ca o dezvoltare durabila, sanatoasa se poate face numai investind perseverent in educatie si incurajand inovatia. Contributia noastra la informatizare societatii romanesti, in special in instruirii asistate de calculator (eLearning), ne plaseaza intre pionierii domeniului aducand-ne recunoasteri interne si internationale si contribuind la promovarea brand-ului Romania pe plan global. Industria romaneasca de software este un bun ambasador al Romaniei in lume, evidentiind latura noastra creativa, prin inovatie si performanta. In ce ne priveste vom continua sa sustinem in mod activ initiativele nationale si internationale menite sa sporeasca nivelul de transparenta si credibilitate a mediului de afaceri romanesc”, a declarat Irina Socol, Director General al SIVECO Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite