Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Utilitati >> Stiri si comunicate

Solutii smart Iridex, in sprijinul comunitatilor locale

17 Noiembrie 2017



Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider în tehnologii de mediu, construcții civile și industriale, a participat zilele acestea la Caravana Smart City de la Iași, eveniment desfășurat miercuri, 15 noiembrie, și Piatra Neamț, eveniment care a avut loc joi, 16 noiembrie, fiind organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate.
”Caravana Smart City reprezintă pentru noi un prilej de a prezenta în țară tehnologiile și parteneriatele în care este implicată compania Iridex. Aceste parteneriate au drept scop implementarea unor proiecte smart pentru mediu, iar la aceste ediții am prezentat soluții de iluminare inteligentă și soluții de gestionare inteligentă a deșeurilor”, a declarat Alin Murariu, manager în cadrul companiei Iridex Group Plastic.
Soluția de eficiență energetică privind soluții de iluminat inteligent este dezvoltată de Iridex în parteneriat cu General Electric Lighting, fiind construită peste platforma informatică de automatizare Internet of Things (IoT).
”Utilizarea unor soluții de eficiență energetică bazate pe idei inteligente și platforme de IoT în clădiri reprezintă primul pas de avut în vedere în clădirile de tip smart care stau la baza orașelor inteligente”, a declarat Adriana Mircea, Director Dezvoltare Afaceri în cadrul Iridex Group.
Propunerea de gestionare inteligentă a deșeurilor urmărește colectarea separată a deșeurilor organice pentru a permite tratarea acestora în instalații de compostare. Astfel, deșeurile pot fi valorificate sub formă de compost, aducând un aport important de nutrienți și substanțe humice solurilor. Iridex propune o serie de soluții pentru optimizarea activității de colectare a deșeurilor, soluții inteligente pentru colectarea selectivă a acestora, care permit implementarea efectivă a principiului ”plătești cât arunci”, precum și creșterea spectaculoasă a colectării selective la nivelul comunităților.
"Scopul asociației este de a atrage atenția asupra importanței pe care o au activitățile de implementare a soluțiilor inteligente pentru nivelul de trai al oamenilor, pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru integrarea tehnologiei în comunități, pentru a ușura accesul la informații și soluții ce pot spori calitatea vieții, sănătății și securității oamenilor, activități ce trebuie desfășurate de specialiști. Soluțiile pe care le prezintă Iridex, precum și toți partenerii noștri în cadrul Caravanei sunt bazate pe folosirea noilor tehnologii smart care să ne confere un nivel de trai mai bun, mai sigur și mai sănătos”, a declarat Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate.
Iridex Group a fost recunoscut pentru activitatea sa continuă şi efortul depus constant în promovarea soluţiilor inteligente, prin câştigarea Premiului de Excelenţă la categoria Smart Building, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017. Criteriile de acordare a premiilor în acest an au fost: natura inovatoare și creativitatea tehnologiei sau serviciului propus; viabilitatea economică a proiectului și potențialul acestuia de a crea locuri de muncă; potențialul solicitantului de a dezvolta un proiect cu impact global; gradul de originalitate a proiectului; impactul pe care proiectul îl are în mediul de implementare (local, național sau global); acuratețea prezentării produsului sau serviciului.

Despre Caravana Smart City
Caravana Smart City este un program inițiat și coordonat de către Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate în parteneriat cu Ministerul Energiei.

Despre IRIDEX

Înfiinţat în urmă cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv românesc, grupul execută lucrări de infrastructură la cel mai înalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare în lucrări de construcţii civile şi industriale în ţară şi străinătate, lucrări de îmbunătăţiri funciare, gestiunea integrată a deşeurilor, proiectare şi exploatare de depozite ecologice municipale pentru deşeuri nepericuloase. Iridex implementează proiecte de pionierat în diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă, instalaţii de producere de energie electrică din biogaz ş.a. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite